Isplaćeno prvih 10 milijuna kuna predujma za projekte iz Vinske omotnice

Autor: Poslovni.hr , 20. listopad 2014. u 09:39
Arhivska fotografija: Goran Ferbezar / Pixsell

Cilj ovog programa je povećanje konkurentnosti naših vinara.

Agencija za plaćanja isplatila je više od 10 milijuna kuna na račune 8 korisnika kojima su odobreni projekti iz Vinske omotnice, a koji su zatražili isplatu predujma kako bi mogli započeti s investicijom.

Nakon dosadašnjih natječaja za sve tri mjere iz Vinske omotnice Agencija za plaćanja do sad je izdala 48 Odluka o odobrenju projekata na iznos potpore od 43,4 milijuna kuna. 

U tijeku je natječaj za podnošenje prijava za dodjelu sredstava iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014.-2018. za mjeru Promidžba na tržištima trećih zemalja u 2015. godini, a tekst javnog natječaja možete pogledati ovdje. Do kraja mjeseca raspisat će se natječaji i za druge dvije mjere.

Podsjetimo, nacionalni program pomoći sektoru vina petogodišnji je program u kojem je osigurano 57 milijuna eura za razvoj hrvatskog vinarstva i vinogradarstva iz tzv. europske Vinske omotnice. Cilj ovog programa je povećanje konkurentnosti naših vinara kroz tri mjere u okviru projekata restrukturiranja i konverzije vinograda, izgradnje i opremanje vinarija te projekte marketinga i promocije vina. Za dodjelu bespovratnih sredstava mogu se prijaviti vinari i vinogradari koji su upisani u Vinogradarski registar. Najmanji iznos potpore je 3.000 eura, a najveći 750.000 eura, ovisno o mjeri, a za završene projekte Agencija za plaćanja u poljoprivredi isplaćuje od 50% – 80% ukupno prihvatljivih troškova. 

Komentirajte prvi

New Report

Close