‘Iseljenike više uključiti u poslovanje’

Autor: Poslovni dnevnik , 13. studeni 2018. u 21:59
Kolinda Grabar-Kitarović i čelnik Meetinga Josip Hrgetić /Dalibor Urukalović/PIXSELL

Predsjednica na poslovnom skupu dijaspore i domovine.

Ključ budućnosti gospodarstva je u razvoju i njegovanju ljudskog potencijala, a ulaganje u demografsku obnovu i povratak iseljenika, kao i u obrazovanje, zdravstvo i kvalitetu života u Hrvatskoj, mora biti među prioritetima svake razvojne politike, istaknula je u utorak predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, otvarajući konferenciju “Meeting G2.4 – pogled u budućnost”.

“Hrvatski iseljenici diljem svijeta naše su veliko bogatstvo i dodana vrijednost Hrvatske”, kazala je Grabar-Kitarović te dodala kako želi da se na konferenciji čuje glas poslovnih ljudi koji su najviše pozvani govoriti o pitanjima gospodarske suradnje.

Voljela bih čuti koje su dobre, ali i ne tako dobre strane dosad ostvarenih poslovnih veza s Hrvatima izvan Hrvatske, koje je mjere potrebno poduzeti kako bi se uspjeli uključiti u poslovanje u Hrvatskoj i koje je aktivnosti potrebno poduzeti za još snažnije uključivanje hrvatskih gospodarstvenika u svijetu radi stjecanja novih ili proširivanja postojećih tržišta za hrvatske proizvode i usluge, poručila je predsjednica.

To su razvojne poluge za stabilan i trajan gospodarski rast, boljitak hrvatskih građana te za napredak hrvatskog naroda u cjelini, istaknula je.

Komentirajte prvi

New Report

Close