Ipsos Puls analizira tržište rada za 1,5 milijuna kuna

Autor: Marija Brnić , 17. veljača 2015. u 22:00
Ankica Paun Jarallah, HZZ/Marko Prpić/PIXSELL

Rezultati istraživanja HZZ-u će biti isporučeni u prvom kvartalu 2016.

Iz četvrtog pokušaja Hrvatski zavod za zapošljavanje uspio je pronaći stručnu pomoć za analizu i procjene učinaka mjera aktivne politike zapošljavanja koje su u Zavodu provođene tijekom protekle četiri godine.

Posao vrijedan nešto više od 1,5 milijuna kuna obavljat će Ipsos Puls, agencija za istraživanje tržišta i javnog mnijenja, prepoznatljiva na hrvatskom tržištu ponajprije po praćenju popularnosti osoba i stranaka na političkoj sceni Crobarometar. HZZ je ugovor o dvanaestmjesečnoj suradnji s Ipsos Pulsom sklopio prošli tjedan, a bio je i jedini kandidat zainteresiran za ovaj angažman, za koji HZZ izvođača traži još od kolovoza. Iz dostupnih podataka vidljivo je kako je interes institucija poput zagrebačkog Ekonomskog instituta ili Ekonomskih fakulteta za ovaj posao potpuno izostao.

Kako je Poslovni dnevnik već pisao o ovoj potrazi za stručnjacima koji će pročešljati stanje na burzi rada, HZZ-ovi stručnjaci s odjela analitike, aktivne politike zapošljavanja i za provođenje projekata, s kojima će Ipsos morati surađivati, ne daju sustavnu evaluaciju mjera zapošljavanja. Ipsos Puls s radom u HZZ-u treba startati u prvom tromjesečju, a rezultati istraživanja trebaju biti gotovi u isto vrijeme 2016. godine, točno nakon 12 mjeseci, jer prema ugovorenim uvjetima nije predviđena mogućnost produljenja roka.

Među ostalim, istraživanje obuhvaća analizu zatečenog stanja, izradu plana istraživanja, prikupljanje podataka koje obhvaća i anketiranje osoba koje su u proteklom razdoblju koristile poticajne mjere zapošljavnaja, te analizu podataka i izradu konačnog izviješća, kao i njegova javna prezentaciju. HZZ je osmislio do u detalje izradu i prezentaciju svake od navedenih faza, a od vanjskog suradnika izrijekom se traži da osigura reprezentativan uzorak u istraživanjima, da analizom budu obuhvaćeni gradovi i ruralna područja, te da se za provedbu svih mjera zapošljavanja ispita 2500 sudionika i 500 poslodavaca. 

Komentirajte prvi

New Report

Close