Ipak postoji prepreka za projekt Kupari

Autor: Poslovni.hr , 26. kolovoz 2013. u 14:36
Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

Da mi ponude 300 eura po kvadratu možda bi im i prodao, ali po ovoj cijeni nikako”, kazao je Bruer koji još uvijek čeka odluku suda.

Iako je nedavno iz Ministarstva turizma neslužbeno potvrđeno da su uklonjene sve administrativne prepreke za raspisivanje tendera za ulaganje u Kupare, Dubrovački list otkriva još jednu važnu prepreku: država još uvijek nije pravomoćni vlasnik zemljišta koje planira dati u koncesiju! 

Naime, postupke na sudu za povrat zemljišta na tom predjelu protiv države vode dvije obitelji iz Župe, a Dubrovački list je razgovarao s jednim od njih, Vlahom Bruerom, vlasnikom čestice unutar zone Kupari 4. On u sredini kompleksa posjeduje nešto manje od 1000 metara četvornih zemlje koje ne želi prepustiti Vladi, barem ne po uvjetima koje su mu ponudili.
"Rješenje je na mojoj strani, ali se žalilo Županijsko državno odvjetništvo. Sada je to na daljnjoj proceduri u Zagrebu, ali po prvostupanjskom rješenju zemlja se meni treba vratiti," pojasnio je Vlaho Bruer koji do danas nema informaciju o tome da je njegov sudski spor gotov.

Bruer u međuvremenu nije odustao od svojih zahtjeva. 

"Ne želim prodavati zemljište državi, oni su mi za njega nudili pet-šest kuna po kvadratu, na što sam se ja žalio, to je vrijeđanje i podcjenjivanje", kazao je Bruer koji kaže da bi to zemljište pripojio 'makar ih prodao kao park', te dodaje kako mu je neshvatljivo kako može biti takva cijena metra četvornog za nešto što će biti turistički kompleks.
"Oni su mi nudili šest kuna po metru četvornom i to u obveznicama od 20 godina RH. Ukupna cifra bila bi 5200 kuna. Da mi ponude 300 eura po kvadratu možda bi im i prodao, ali po ovoj cijeni nikako", kazao je Bruer koji još uvijek čeka odluku suda. 

U Ministarstvu turizma pak ističu da je ''tekst natječaja zaista u završnoj fazi, ali objavi moraju prethoditi odluke nadležnih tijela o predloženim načinima raspolaganja državnom imovinom, što će zahtijevati još neko vrijeme. Očekujemo da će se natječaj raspisati u rujnu te da ćemo do kraja godine imati izbor investitora''.

Komentari (1)
Pogledajte sve

G. Bauer imati ce te veliki problem ako Vam je cestica u sredini pa vam ovi oko cestice naprave objekt a vi mozete samo helikopterom do nje stici.
Pametnije je dogovorite se sa drzavom oko vjestaka, cije misljenje ce onda obje strane postovat.

New Report

Close