Investitor odustao od hidroelektrane na rijeci Krupi

Foto: Zoran Grizelj / Pixsell Foto: Zoran Grizelj / Pixsell

Ta je rijeka najveća pritoka rijeke Zrmanje i dio Parka prirode Velebit, a ujedno je i dio europske ekološke mreže Natura 2000.

Tvrtka Hidroenergetska postrojenja obavijestila je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike da odustaje od postupka ocjene o potrebi procjene utjecaja na okoliš za izgradnju male hidroelektrane na rijeci Krupi (mHE Krupa) snage 1,6 MW s branom visine 1,5 m i dužine 45 m te cjevovodom dužine 170 m.

Kako piše Večernji list, time je investitor de facto odustao od projekta u Parku prirode Velebit, priopćili su iz hrvatskih udruga za zaštitu prirode. Stručnjaci iz udruga BIOM, Eko Pan, HDZPP i WWF još su u rujnu izrazili snažno protivljenje oko mHE Krupa i korištenju rijeke Krupe u hidroenergetske svrhe.

Ta je rijeka najveća pritoka rijeke Zrmanje i dio Parka prirode Velebit, a ujedno je i dio europske ekološke mreže Natura 2000. Izgradnja hidroelektrane u zaštićenom području imala bi velik utjecaj na ekologiju i prirodne karakteristike, zbog kojih je to područje pod domaćom i međunarodnom zaštitom.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve