Investicija od 58,4 milijuna kuna: Studenti dobivaju 248 novih kreveta, tulumarnicu, restoran, fitness centar…

Autor: Poslovni.hr , 08. veljača 2019. u 09:34
Foto: Getty Images

Prvo kreće rušenje stare kotlovnice gdje će se izgraditi potpuno nova zgrada s 97 dvokrevetnih soba i novim studentskim restoranom.

Ako sve bude po planu, sredinom ožujka počinje gradnja dva nova i moderno opremljena studentska paviljona u Puli u koje bi prvi studenti trebali useliti tijekom akademske 2020./2021. godine. Potvrdio nam je to ravnatelj Studentskog centra Miodrag Čerina, rekavši da je interes na natječaju za izvođenje radova bio velik, a 18. veljače znat će se tvrtka, odnosno izvođač radova koji će biti angažiran. Čerina naglašava kako se radi o investiciji vrijednoj 58,4 milijuna kuna, od čega je 85 sredstva bespovratno povučeno iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a ostatak se financira iz državnog proračuna.

– Smještajni kapaciteti će za studente kroz dva nova paviljona biti povećani za 248 ležajeva, a zajedno s postojećih 144, u Studentskom domu ukupno će na raspolaganju biti gotovo 400 ležajeva, najavio je Čerina, dodajući da će studenti u sklopu nova dva paviljona imati tulumarnicu, studentski restoran, prostor za fitness.

Kako je naveo, prvo kreće rušenje stare kotlovnice gdje će se izgraditi potpuno nova zgrada s 97 dvokrevetnih soba i novim studentskim restoranom.

Komentirajte prvi

New Report

Close