Intesa Sanpaolo sklopila ugovor za stjecanje Grupe Morval Vonwiller

Autor: Poslovni.hr , 24. kolovoz 2017. u 15:33
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Transakcija je podložna dobivanju svih potrebnih regulatornih odobrenja.

Intesa Sanpaolo i dioničari Morval Vonwiller Holdinga SA („Grupa“) postigli su dogovor o kupoprodaji Grupe, uključujući banku Banque Morval SA.

Ugovor je u skladu sa strateškim planom Intese Sanpaolo s ciljem jačanja svoje prisutnosti na međunarodnim tržištima u području privatnog bankarstva. Prisutnost Grupe u Ženevi omogućit će Diviziji privatnog bankarstva Intese Sanpaolo, koja se trenutno nalazi u Luganu, Londonu i Luksemburgu, da se dalje geografski proširi.

Nakon zaključenja transakcije, Grupa će imati koristi od veličine, opsega i financijske snage Intese Sanpaolo. Ta će inicijativa osigurati velike prednosti za klijente i zaposlenike Grupe, nudeći kombinirane prednosti pozicije Banque Morval kao međunarodnog „butika“ privatnog bankarstva te status Intese Sanpaolo kao vodeće europske financijske institucije.

Članovi obitelji Zanon di Valgiurata (koji su Grupu osnovali) trenutno su uključeni u upravu Grupe te će ostati manjinski dioničari i nastaviti biti uključeni u upravljanje poslovima Grupe.

Transakcija je podložna dobivanju svih potrebnih regulatornih odobrenja.

Intesa Sanpaolo SpA

Intesa Sanpaolo jedna je od vodećih bankarskih grupacija u Europi i talijanski prvak na području poslovanja s građanima, trgovačkim društvima i u upravljanju imovinom. Grupacija nudi svoje usluge 12,3 milijuna klijenata u mreži s više od 4.600 poslovnica, koje su dobro raspodijeljene u zemlji s tržišnim udjelima koji nisu ispod 12% u većini talijanskih regija. Intesa Sanpaolo ima biranu prisutnost u srednje-istočnoj Europi i u zemljama Bliskog istoka te sjeverne Afrike s približno 1.100 poslovnica i 7,7 milijuna klijenata koji pripadaju podružnicama Grupacije koja ima komercijalno bankarsko poslovanje u 12 zemalja. Osim toga, Grupacija ima koristi od međunarodne mreže koja je posvećena pružanju podrške korporativnim klijentima s prisutnošću u 27 zemalja.

Banque Morval SA

Morval je osnovan 1974. godine kao švicarsko društvo za upravljanje imovinom. Nakon dobivanja bankarske licence 1989. godine, društvo je postalo Banque Morval SA. Sa sjedištem u Ženevi i uredima u Luganu, Banque Morval specijalizirana je za upravljanje imovinom i sredstvima putem Grupe Morval Vonwiller Holding.

Morval Vonwiller Holding SA

Morval Vonwiller Holding SA registriran je pri Komercijalnom registru kantona Obwalden u Sarnenu. Kroz Banque Morval i ostala društva Grupe, Morval Vonwiller Holding SA nudi sve usluge bankarske organizacije koja je specijalizirana za upravljanje imovinom i sredstvima.

Komentirajte prvi

New Report

Close