Internet podigao popularnost Zadra kao kulturnog središta

Autor: Poslovni dnevnik , 13. studeni 2013. u 21:59
Mijenja se percepcija Zadra kao turističke destinacije/Filip Brala/PIXSELL

Prisutnošću na internetskim mrežama bitno promijenili percepciju grada.

S obzirom da digitalne tehnologije imaju sve veći utjecaj i primjenu u svim gospodarskim granama, pa tako i u turizmu, i Turistička zajednica grada Zadra nastoji pratiti suvremena tehnološka dostignuća i implementirati ih u svoj djelokrug rada i djelovanja.

"Osim učinkovitim i mjerljivim oglašavanjem, kvalitetnije i uspješnije pozicioniranje Zadra na stranom i domaćem turističkom tržištu pokušavamo postići i optimizacijom internetskih stranica naše destinacije, dizajnom, razvojem aplikacija i slično. Uvjereni smo kako smo time dosta postigli na promociji Zadra u zemlji i inozemstvu, a sve veću popularnost Zadra kao suvremene i atraktivne turističke destinacije ubrzano je pratio i naš angažman na području digitalnih tehnologija", kaže nam Stjepan Felber iz TZG Zadar dodajući da su njihove internetske stranice sve posjećenije, posebice kada se radi o inozemnim posjetiteljima. Internet stranicama, kao i prisutnošću na internetskim mrežama bitno su, kaže, promijenili percepciju Zadra kao turističke destinacije u svijetu, a zahvaljujući svakodnevnom ažuriranju i suradnji s kulturnim institucijama u tom gradu, njihove su stranice postale i svojevrsni kulturni portal grada Zadra.

Digitalne tehnologije, kaže, uvelike su utjecale na kretanja u svjetskom turizmu pa tako i u Hrvatskoj. Turistički sektor se nalazi pred novim izazovima sve umreženijih turista, stoga je na turističkim zajednicama da odgovore na sve veće zahtjeve i sve bolju informiranost. "Kao i u svim gospodarskim granama, pojedine su hrvatske turističke tvrtke, pa tako i sredine i pojedinci spremniji i spretniji u komunikaciji sa suvremenim turistima", smatra Felber dodajući kako je važno održavanje konferencija poput Zadar DigIT-a kako bi se sve snažnije počelo ili nastavilo s uvođenjem noviteta na području digitalnog turizma. 

Komentirajte prvi

New Report

Close