Infrastruktura to ne može podnijeti: Na određeni period zabranjuje se daljnja apartmanizacija?

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Ministar prometa Oleg Butković je ozbiljno pristupio tome i mislim da se ide u smjeru rješavanja problematike. - dodao je Capelli.

Dubrovačka vlast je prepoznale problem turističke infrastrukture i drago nam je da se tu puno radi, kao što se radi i na rasterećenju gužve. Kruzeri su važni, ali trebalo je tome pristupiti kvalitetnije što se sad i čini. - rekao je Capelli, piše Dubrovački dnevnik.

- Razgovarali smo o decentralizaciji paketa o boravišnoj pristojbi. Dakle, da jedinice lokalne samouprave same donose odluke po tom pitanju. Tu je i problematika privatnog smještaja, treba ga kvalitetnije rješavati u smislu da gradska vijeća donose odluke da se u određenim dijelovima grada ili u cijelom gradu u određenom terminu više ne mogu kategorizirati određeni objekti. Zbog infrastrukture koja ne može apsorbirati sve što bi trebala. - kazao je Capelli.

Odgovorio je na pitanje oko brze ceste prema Zračnoj luci Dubrovnik.

- U Župi dubrovačkoj su sad i semafori, to je jedno usko grlo i na zaobilaznici treba raditi. Ministar prometa Oleg Butković je ozbiljno pristupio tome i mislim da se ide u smjeru rješavanja problematike. - dodao je Capelli.

Kazao je i kako je Dubrovnik bio jedan od primjera turizma koji se odvija na problematičan način, ali i da mu je drago da je gradonačelnik Franković odmah po početku mandata rekao kako se tome ozbiljno treba pristupiti. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve