INFOGRAFIKA: Saznajte kamo Hrvati masovno odlaze na skijanje

Autor: Poslovni.hr , 19. prosinac 2012. u 12:03
Thinkstock

Hrvati na skijanje najčešće odlaze obiteljski stoga ne čudi da ih najveći broj bira obiteljske hotele.

Brojni Hrvati i ove će godine pohitati prema snježnim padinama mondenih skijališta. Austrija se i opet pokazala kao kultna destinacija za sve ljubitelje skijanja iz Hrvatske, a prema prognozama svaki drugi Hrvat koji putuje na zimovanje će kao odredišnu destinaciju odabrati upravo Austriju. Osim Austrije, sve popularnija destinacija je i Italija, poglavito Južni Tirol, pokazalo je neovisno istraživanje Falkensteiner Michaeler Tourism Group (FMTG) iz Austrije. Omiljena skijališta su Nassfeld, Kronplatz i Schladming. 

Na uzorku od 20 najpopularnijih Falkensteiner hotela u Austriji i Italiji napravljeno je dodatno istraživanje o broju dolazaka i noćenja hrvatskih gostiju u austrijskim i talijanskih skijaškim destinacijama. Prema dobivenim podacima, Hrvati na zimovanju ostaju u prosjeku 5,3 dana, dok je tradicionalno najpopularnije razdoblje za odlazak na skijanje od 5. do 12. siječnja u vrijeme zimskih školskih praznika. Veći broj noćenja očekuje se i u veljači i ožujku.

Hrvati na skijanje najčešće odlaze obiteljski stoga ne čudi da ih najveći broj bira obiteljske hotele poput hotela Cristallo koji uz ponudu za odrasle, posjeduje i Falky's Children SPA i Falky-Land za djecu, stoji u priopćenju Falkensteinera.

"Hrvati tradicionalno biraju obiteljske hotele no u posljednje dvije godine zanimljiv je trend odabira wellness hotela. Mladi parovi i žene češće biraju hotele poput Hotel & Spa Carinzia gdje osim skijanja mogu uživati i u najnovijim spa i beauty tretmanima. Primjetan je i porast popularnosti city hotela među poslovnim ljudima i ljubiteljima noćnog života. Falkensteiner turistička grupacija zabilježila je u zimskoj sezoni 2011/2012. čak 2834 noćenja hrvatskih gostiju, a ove godine prema trenutnim rezervacijama očekujemo da će taj broj biti nadmašen", rekao je vlasnik FMTG-a, Erich Falkensteiner.

Sve popularnija destinacija među Hrvatima je i Južni Tirol u Italiji. Velik broj hrvatskih gostiju odlazi na skijalište Kronplatz posebice zbog obiteljskih hotela i kvalitetne prometne povezanosti. Hotel Lido Ehrenburgerhof bilježi najveći broj rezervacija iz Hrvatske zbog ski vlaka koji od vrata hotela vodi do Kronplatz uspinjače što im bitno olakšava svakodnevni prijevoz. 

 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Kad već reklamiramo skijališta, par riječi o Obertauernu, skijalištu koje je
komentirano ovih dana, a koje smo obiteljski posjećivali duži niz godina…
Obertauern objedinjava sve potrebe i obitelji, i parova i luksuza..
Tjedne cijene su šarolike za polupansione,a blizina skijališta garantira
manje gnjavaže na putu, dok visina , jamči hrpetine snijega -uvijek.
Tu su uvijek poznati biznismeni i brokeri, poznate estradne zvijezde , i vrlo poznati poduzetnici te obični ljudi s djecom….Najgore je kad želite anonimnnost, a nje nema….Cijene usluga su paprene, i nemalo Vas iznenadi,
završni račun, koji po sobi zvuči, onak- solidno..višeznamenkasto….
No,savršene staze, fenomenalni objekti sa zabavom,dosta pića i raspoloženja,
butici i kafići..nemaš brige s djecom nikada, sve je idealno planirano…..
Sve je podređeno gostu, a naš najpoznatiji međimurski broker koji živi i radi
u inozemstvu..ima specijalne povlastice “ko počasni građanin Obertauerna¨….”
Zaslužio ih je…ali, o tom -potom…..

New Report

Close