Incident na Poljudu nanio nemjerljivu štetu ugledu Hrvatske

Autor: Poslovni.hr/Hina , 13. lipanj 2015. u 11:58
Foto: Robert Anić / Pixsell

“Najoštrije osuđujem pojavu svastike na travnjaku na sinoćnjoj utakmici reprezentacija Hrvatske i Italije u Splitu”, priopćio je Ured predsjednice.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolind Grabar-Kitarović osudila je postavljanje nacističkog simbola na travnjaku splitskog stadiona Poljud, koji je uočen tijekom nogometne utakmice između Hrvatske i Italije, upozorivši da Hrvatska ima ozbiljan problem s huliganima koji je žele ocrniti.

"Najoštrije osuđujem pojavu svastike na travnjaku na sinoćnjoj utakmici reprezentacija Hrvatske i Italije u Splitu", priopćio je Ured predsjednice, ističući da Hrvatska ima najbolje i najvjernije navijače, ali i vrlo ozbiljan problem s huliganima kojima je cilj ocrniti ne samo hrvatski nogomet, nego i hrvatsku državu.

Ustvrdila je da je tim činom nanesena nemjerljiva šteta ugledu hrvatskih građana i domovine u svijetu. Smatra, stoga, da tome i takvima treba konačno stati na kraj.

"Tražim žurnu istragu, odlučnu reakciju svih nadležnih institucija u cilju pronalaženja i procesuiranja počinitelja", navela je predsjednica u priopćenju.

Splitska policija objavila je da traga za osobama koji su prije kvalifikacijske nogometne utakmice između Hrvatske i Italije na travnjaku poljudskog stadiona napravile znak kukastog križa.

Komentari (20)
Pogledajte sve

Svijet je stvarno shokiran da se tako nesto desilo u Hrvatskoj. Incident na nogometnom stadionu u Hrvatskoj, pa to je nemoguce.

Nakon ovog događaja na Poljudu sve su mi bliže Domazetove teorije specijalnog rata…

Željelo-nas-se-prikazati-kao-zločinačku-zemlju

isto-je-pokušano 1991.

” Hrvatsku se željelo prikazati kao zločinačku zemlju kao što se to htjelo prikazati 1991. godine miniranjem židovskog groblja na Mirogoju, ocijenio je večeras admiral Davor Domazet Lošo , komentiravši incident, odnosno iscrtavanje kukastog križa na travnjaku na splitskom Poljudu uoči utakmice između hrvatske i talijanske nogometne reprezentacije.”

” policija odmah može ustanoviti tko su počinitelji, no ministru Ostojiću to nije u interesu.

Incident će ostati nedorečen, ali slika Hrvatske kao nacističke zemlje će ostati i ona je poslana u svijet”, rekao je admiral Lošo.

” nije slučajno da je premijer Zoran Milanović dao sintagmu predizbornoj ili izbornoj kampnji: “Mi ili oni”. ”

http://direktno.hr/en/2014/direkt/17282/%C5%BDeljelo-nas-se-prikazati-kao-zlo%C4%8Dina%C4%8Dku-zemlju-isto-je-poku%C5%A1ano-1991.htm

Nakon ovog događaja na Poljudu sve su mi bliže Domazetove teorije specijalnog rata…

da li je policija u stanju otkriti tko je to napravio, obzirom da su svi koji su ulazili na stadion u bilo kojem trenutku snimljeni??? naravno da jest!
a hoće li policija smjeti uhvatiti krivca i privesti ga pravdi? u to se ne bih kladio nakon ostojićevih izjava!

New Report

Close