Incident na obilježavanju godišnjice pogibije Josipa Jovića

Autor: Poslovni.hr , 01. travanj 2013. u 13:07
Ranko Ostojić; Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Na komemoraciji su bili Jovićeva majka, mnogi njegovi suborci, pripadnici Specijalne policije, Hrvatske vojske i izaslanici političkog vrha zemlje. Ali upravo to što nitko od državnog vrha nije došao ogorčilo je branitelje pa se dogodio i neugodni incident, javlja HRT.

Na Plitvičkim jezerima komemorativnim skupom državnog vrha, MUP-a, Oružanih snaga i braniteljskih udruga obilježena je 22. godišnjica oružane akcije Plitvice tijekom koje je poginuo 22-godišnji hrvatski redarstvenik Josip Jović. U akciji je i ranjeno devetero pripadnika Jedinice za posebne namjene MUP-a Rakitje i Antiterorističke jedinice Lučko.

Na komemoraciji su bili Jovićeva majka, mnogi njegovi suborci, pripadnici Specijalne policije, Hrvatske vojske i izaslanici političkog vrha zemlje. Ali upravo to što nitko od državnog vrha nije došao ogorčilo je branitelje pa se dogodio i neugodni incident, javlja HRT.

Nakon što su visoka izaslanstva i obitelj poginulog Josipa Jovića položili vijence, slijedili su govori. Kada je izaslanik predsjednika Ive Josipovića Siniša Tatalović ispričao predsjednika koji je bio spriječen odazvati se skupu, stotinjak branitelja povuklo se sa skupa dvadesetak metara dalje glasno negodujući te u znak prosvjeda nisu slušali govor izaslanika. Tatalović je rekao da je akcija Plitvice bila uspješna, iako je u njoj život položio Josip Jović, kao i cijeli Domovinski rat tijekom kojeg je bila obranjena sloboda Hrvatske.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić poručio je izravno braniteljima koji nisu željeli slušati govornike da su oni ti koji su iznijeli bitku te ih je podsjetio da je Marija Jović, majka njihova poginulog suborca, pri dolasku na Plitvice sa suzama u očima rekla da Josipove suborce gleda ponosno kao svoje sinove. Ovdje sam iznad bilo koje politike odajući počast Josipu Joviću te očekujem to i od vas. Ja nikada svom vrhovnom zapovjedniku Franji Tuđmanu nisam zviždao, kazao je, prenosi HRT.

 

Komentari (7)
Pogledajte sve


Bitno je da su Josipović i Milanović posjetili borce iz 2.svjetskog rata.

Nisu to bili borci nego četničke horde koje su poharale istočnu Liku, pobile i raselile katolički živalj – uostalom, isto kao 1991. godine.

Ma bitno je da su predsjednik i premijer na srpskim proslavama i slavendanima, bilo da se govori o 2.svjetskom ratu, bilo da se govori o ubijenim nedužnim četnicima.
Na spomendane hrvatskim braniteljima i civilima ubijenim od strane Srba predsjednik uvijek može poslati savjetnika iz srpske nacionalne manjine i svjetonazaora.

90% Hrvata ne zanima što se dešava u susjednom dvorištu, naravno ne odnosi se na privatnost…..

Bitno je da su Josipović i Milanović posjetili borce iz 2.svjetskog rata.

New Report

Close