INA-MOL: Švicarski sud odbio hrvatski zahtjev!

Autor: Poslovni.hr , 18. travanj 2017. u 12:08
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Hrvatski odvjetnički tim zajedno s kolegama iz Švicarske, početkom je veljače švicarskom Saveznom sudu podnio zahtjev za osporavanje odluke Arbitražnog suda u Genevi. Danas je sa suda u Švicarskoj stigla odluka.

Odlukom švicarskoga suda donesenom 12. travnja 2017., koju je na uvid dobio N1, hrvatski je zahtjev za odgodu provedbe arbitražne presude  – odbačen.

Podsjetimo, u veljači, zadnjeg dana roka odvjetnički je tim poslao zahtjev kojim Vlada želi osporiti odluku arbitražnog suda koji je dosudio u korist mađarskog MOL-a. Premijer Andrej Plenković tada je bio je optimističan.

"Riječ je o argumentima koji su vrlo dobro potkrepljeni, prije svega procesno pravnim razlozima i nadamo da će u postupku koji slijedi u slijedećih nekoliko mjeseci, Sud sve dobro sagledati", rekao je u veljači Plenković.

Arbitraža je pokrenuta u studenom 2013., a MOL je kao vlasnik 49 posto dionica Ine tvrdio da Vlada nije ispunila obveze iz Glavnog ugovora o plinskom poslovanju i njegovih dodataka iz 2009. godine.

MOL je dobio arbitražni spor protiv Hrvatske što je objavio Plenković na Badnjak 2016.

"Vijest koju vam želimo priopćiti odnosi se na INA-u. Donijeli smo političku odluku o povratku INA-e u vlasništvo Hrvatske. To zna i mađarska strana", kazao je Plenković na Badnjak.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Koliko buke i bacanja prasine u oci da se skrene pozornost zbog placanja odstete molu za neispunjavanje uvjeta plinskog posla,a na kraju spasavaju Todorića. Da je drzavni budzet 100 miljardi u plusu,a ne skoro 400 miljardi koliko je u minusu, ne bi bilo dovoljno za sve dubioze da se plate.

New Report

Close