IN2 Grupa sa Microsoftom i Samsungom povećava izvoz

Autor: Bernard Ivezić , 18. srpanj 2014. u 18:09
Ante Mandić, vlasnik IN2 Grupe/FOTO

Najveća hrvatska softverska tvrtka IN2 Grupa završila je pilot projekt mobilnog zdravstvenog kartona na KBC-u Zagreb.

Najveća hrvatska softverska tvrtka IN2 Grupa, koja je informatizirala 38 od ukupno 60 domaćih bolnica, završila je pilot projekt mobilnog zdravstvenog kartona na KBC-u Zagreb koji je više od 80 posto korisnika ocjenilo vrlo korisnim.

IN2 na temelju tog projekta planira povečati svoj izvoz na tržištima EU, koji je lani premašio 50 milijuna kuna i tvrtku svrstao među najveće domaće softverske izvoznike.Siniša Košćina, voditelj proizvoda sektora zdravstva u IN2 Grupi kaže da je projekt na KBC-u jedan od dva načina na koji žele premostiti veliku izvoznu prepreku."Zbog specifičnosti zdravstvenih sustava na razini država rijetko je koja softverska tvrtka uspjela u izvozu bolničkog IT sustava, ali zato rješenja koja ih nadograđuju, poput mobilnog zdravstvenog kartona, i ona koja služe povezivanju raznih djelova zdravstva u jednu cjelinu, mogu se uspješno izvoziti", kaže Košćina.

Navodi da su prvi veći izvozni posao osvojili lani u Sloveniji. Grupa IN2 tada je pobjedila na međunarodnom natječaju za sustav e-Naručivanje vrijednom 3,56 milijuna kuna. Riječ je o drugom tipu posla o kojem priča Košćina, gdje se ide prema integraciji cijelog zdravstvenog sustava. Važan dio strategije izvoza softvera u zdravstvu, dodaje Košćina, odabir je pravog  globalnog partnera koji im može pomoći u dobivanju poslova."S izborom partnera smo zadovoljni, jer smo kod rješenja e-Naručivanje osvojili smo nagradu Microsoft Partner of The Year u kategoriji javni sektor-zdravstvo, a kod rješenja mobilnog zdravstvenog kartona na KBC-u Zagreb, koji se pokazao uspješnim, partner smo sa Samsungom", navodi Košćina.Zlatko Giljević, ravnatelj KBC Zagreb kaže da planiraju povećati broj korisnika m-kartona. U pilot fazi, tijekom protekla dva mjeseca, taj je sustav koristilo 50 liječnika i drugog osoblja. Samsung je potvrdio da donira KBC-u opremu iz pilot projekta vrijednu 275 tisuća kuna.

Komentari (1)
Pogledajte sve

končno neka dobra vijest

New Report

Close