Imunološki zavod kupuje zemljište usred potrage za strateškim partnerom

Autor: Marija Crnjak , 04. veljača 2015. u 21:59
Ministar Ivan Vrdoljak i Mario Meštrović. Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Za izvanrednu glavnu skupštinu najavljenu za 13. ožujka predlaže se povećanje temeljnog kapitala zbog pozajmice AUDIO-a.

Uprava Imunološkog zavoda sazvala je za 13. ožujka izvanrednu glavnu skupštinu za koju se predlaže povećanje temeljnog kapitala sa 85,6 mil. kuna na 110,4 mil. kuna. Temeljni kapital povećava se sukladno rješenju Agencije za tržišno natjecanje za odobrenu državnu potporu za restrukturiranje, pretvaranjem duga u vlasnički udjel po pozajmici koju je tvrtka dobila 2006. od Agencije za upravljanje državnom imovinom. 

Predlaže se i kupnja zemljišta za izgradnju novih pogona u općini Križ, a u prijedlogu odluke ne navode se potankosti, te nije poznata ni površina ni cijena zemljišta. Također, nije pojašnjeno zašto se ide na kupnju zemljišta u vrijeme potrage za strateškim partnerom, tim više što jedan od ponuditelja nudi vlastite pogone u slučaju kupnje. Naime, u tjeku je prikupljanje obvezujućih ponuda za kupnju dionica IMZ, a na natječaj se već javio PharmaS koji bi proizvodnju stavio u vlastite pogone u Popovači.

Direktor Mario Meštrović nije bio dostupan za pojašnjenje odluke o kupnji zemljišta.

Komentari (9)
Pogledajte sve

Strateški investitori jedva čekaju da sjednu za stol sa ovakvom ekipom. Biti će kao u tesnoj koži “da im uz kafu i lopatice uvalim” [emo_smijeh]

Što je s vlasništvom više tisuća kvadrata opremljenog građevinskog zemljištem u Brezju (općina Sveta Nedjelja) i projektnom dokumentacijom čija je izrada Zavod koštala likvidnosti i s dolaskom tada najavljenog strateškog partnera za izgradnju nove tvornice (Pasterovog zavoda). Dali je to zemljište prodano za podmirenje dugova nastalih prema Novartisu temeljem famoznog izvoza cjepiva tog proizvođača u Srbiju i BH.

isus i marija majka bistrička. ima li iko još normalan u ovoj državi?

Ovako je i Sanader kupovao zemljište u Planinskoj…tako će i Vrdoljak završiti. Zar ne postoji najam prostora. Država ima hala i hala slobodnih…

New Report

Close