Imovina šibenskog TLM-a na dvije e-dražbe

Autor: Suzana Varošanec , 31. srpanj 2016. u 22:00
Prijedlog za prodaju danas na sudu/Duško Jaramaz/PIXSELL

Imovina se procjenjuje na oko 760 mil. kn, od čega strojevi i oprema na 450 mil. kn.

U stečaju TLM Aluminiuma očekuje se prodaja imovine opterećene razlučnim pravima u dva dijela u postupku elektronske javne dražbe na Fini. Kako se HPB nije odrekao razlučnih prava na odvojeno namirenje iz pokretnina na kojima ima hipoteke, slijedi njihova zasebna prodaja od prodaje imovine koja se i vodi kao tehnološka cjelina, također e-dražbom, ali radi nastavka poslovanja.

U skladu je to s odlukom skupštine vjerovnika od 28. srpnja kojom sud dobija 'zeleno svjetlo' za postupak unovčenja imovine dužnika kao gospodarske i tehnološke cjeline. Kako se razlučni vjerovnici tome ne protive, stečajni upravitelj Branko Morić danas će sudu proslijediti prijedlog za prodaju. Očekuje se brzo rješenje suda, no sudski zaključak, s kojim ustvari kreće postupak na Fini, ovisit će još o eventualnim žalbama.

Brži tempo konvenira interesima Impola koji je u Šibeniku kao zakupac osigurao nastavak poslovanja. No, za najavljene velike investicije, kao i daljnje zapošljavanje od vitalne važnosti je hoće li postati i vlasnik, što će se pokazati tijekom e-dražbe. Imovina se procjenjuje na oko 760 mil. kn, od čega vrijednost strojeva i opreme iznosi 450 mil. kn, s time da je pod hipotekom oko 370 ml. kuna vrijednih pokretnina. 

Komentirajte prvi

New Report

Close