Imaju kupca koji nudi 80 milijuna kuna, ali im prijeti stečaj

Autor: Suzana Varošanec , 05. ožujak 2019. u 08:06
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Očekuje se potez većinskog vlasnika države koja je spala na jednog člana u NO-u.

Zbog 9,1 mil. kn 'teške' blokade RIZ Odašiljača Fina je zatražila otvaranje stečaja, pa izgledi da se postupak izbjegne trenutačno ovise o državi koja je pretežiti vlasnik tvrtke.

Očekuju se stoga potezi države na planu imenovanja svoja dva predstavnika u Nadzornom odboru, što je bitno jer je spala na tek jednog i to u situaciji kad se traži odluka NO-a glede pitanja daje li suglasnost na odluku o prodaji zemljišta na kojem je upravna zgrada RIZ Odašiljača.

Kako je riječ o atraktivnom zemljištu za stambenu izgradnju, doznajemo da je pronađen kupac nakon prošlogodišnje skupštine koja je odobrila direktoru Stjepanu Planiniću da krene u ovaj postupak u cilju preseljenja. Ime kupca službeno nije objavljeno, no čuje se da se nudi iznos od 80 milijuna kuna.

Od toga bi 10 mil. kn RIZ Odašiljači dobili odmah, a ostatak kroz dvije godine. 

"Ono s čime sad dužnik raspolaže je skoro dovršen elaborat o preseljenju i tri opcije nove lokacije u širem krugu Zagreba. Imamo problem koji je sve veći u vidu prijetnje stečajem iako je mogao biti riješen u prosincu da je NO tada dao suglasnost za odluku o prodaji", izjavila je predsjednica NO-a Marina Glokević.

Prema njenim riječima, Zaba je odbila financiranje poslovanja, a činjenica je da ima založno pravo na 40 mil. kn na nekretnini (upravna zgrada), dok je tvrtka dužna po tom kreditu tek jednu ratu od 2,3 mil. kn. Za opstanak je, dakle, potrebno riješiti i odnose s bankom koja će tvrtku pratiti, dok bi za nove projekte mogao ususret izaći i HBOR. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

Je ovaj ljepotan bivši direktor zbog kojeg je tvrtka otišla u stečaj?

Tako dobro posluju da su prisiljeni prodati zgradu. Moš mislit budućnosti. A šta će zar par godina, kad ne budu imali što više prodati ili založiti. Stečaj, pa neka se banka brine o pronalasku kupca.

New Report

Close