‘Ima zainteresiranih za Croatia Airlines’

Kakva je sudbina državne aviokompanije/Borna Filić/PIXSELL Kakva je sudbina državne aviokompanije/Borna Filić/PIXSELL

Butković najavio da će Vlada danas razgovarati i o nacionalnom prijevozniku.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je u srijedu da postoje zainteresirani potencijalni strateški partneri za Croatia Airlines (CA) te kako vjeruje da će se danas na sjednici Vlade naći točka o formiranju međuresornog povjerenstva koje će s Upravom voditi proces pronalaska strateškog partnera.

Na pitanje novinara uoči užeg kabineta Vlade zašto misli da će proces pronalaska strateškog partnera za nacionalnu aviokompaniju ovaj put uspjeti, Butković je odgovorio da “ima zainteresiranih koji se javljaju”, dok je na primjedbu da nisu svi dijelovi CA jednako profitabilni te postoji li mogućnost “razbijanja” kompanije, kazao da “ima više scenarija”.

Napominje da će Uprava izabrati financijskog savjetnika te kako je u završnoj fazi tog procesa, a kako bi savjetnik trebao dati neke modele koji bi se mogli primjeniti u pronalasku partnera.

Na primjedbu da to nije prvi put da tako nešto Vlada pokušava, a da su zapreke bile na razini Europe, Butković je odgovorio da je pokušaja već bilo, no kako problem nije bila Europa već što nije bilo zainteresiranih strateških partnera.

Butković napominje da kod CA potencijalni strateški partner koji nije iz EU ne može postati vlasnik više od 49% tvrtke.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!