IKEA još traži lokaciju za pick up centar u Splitu

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 15. ožujak 2017. u 22:00
Stefan Vanoverbeke lani je najavio pick up centre na obali, što je sad i potvrđeno/R. A./PIXSELL

Otvaranje najavljeno najkasnije na kraju kolovoza.

Švedski trgovački lanac namještaja IKEA do kraja kolovoza u Splitu će otvoriti pick up centar, za Poslovni je dnevnik potvrdio IKEA-in direktor korporativnih komunikacija za jugoistočnu Europu Igor Štefanac.

 "Trenutno smo u procesu prikupljanja dokumentacije i pronalaska adekvatne parcele u Splitu. Žitelji Splitsko-dalmatinske županije, nakon Zagrebačke, naši su najčešći kupci. Paralelno s time online trgovina jedan je od najaktualnijih trendova, stoga je ovo logičan korak. IKEA nastoji svojim kupcima omogućiti da do proizvoda koje su kupili dođu čim prije i uz što manje troškova, što je dio globalne strategije pružanja najboljeg iskustva kupnje", poručio je Štefanac.

Iako sama lokacija još nije poznata, u planu je prostor od 2500 četvornih metara. U prvoj fazi izgradit će se dostavni centar u kojem će kupci moći platiti i preuzeti robu naručenu putem IKEA-ina webshopa, dok je predviđena i gradnja izložbenog prostora unutar kojeg će se moći upoznati s najnovijim asortimanom. Planova o otvorenju prodajnog dijela zasad nema, kao ni konkretnih detalja o cijeni dostave na splistku lokaciju, osim da "će biti niža nego dosad".

Direktor tvrtke IKEA Hrvatska te regionalni direktor IKEA za jugoistočnu Europu Stefan Vanoverbeke je u intervjuu u Večernjem listu krajem prošle godine najavio i mogućnost otvaranja još nekolicine pick up centara diljem hrvatske obale, uz splitski koji je od srijede službeno i potvrđen. Na navedeni se potez, kako je tada poručio Vanoverbeke, IKEA odlučila iz dva razloga: velike popularnosti njihovih proizvoda kod hrvatskih kupaca te potencijalom koji hrvatski turizam u vidu opremanja smještajnih kapaciteta IKEA-i nudi. 

Komentirajte prvi

New Report

Close