‘Idućih dana ugovori za pristupne ceste’

Autor: Poslovni dnevnik , 19. rujan 2019. u 22:00
'Nema bojazni da će most biti gotov prije cesta'/ Ivo Čagalj/PIXSELL

Nema pravnog lijeka koji bi mogao zaustaviti gradnju, poručio ministar Butković.

U sljedećih nekoliko dana potpisat će se ugovori sa izvođačima radova na pristupnim cestama Pelješkom mostu, točnije na izgradnji stonske obilaznice (DC414), poddionice Sparagovići/Zaradeže – Prapratno i Prapratno – Doli, rekao je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

"Odbijena je žalba na treću i četvrtu fazu odabira, vezano uz pristupne ceste Pelješkoga mosta, to je obilaznica Stona, i  očekujem vrlo brzo odluku i na drugu fazu. Nakon ovoga, budući da je ugovor bio sastavni dio natječaja, vrlo će se brzo potpisati ugovor i početi sa radom", naglasio je Butković nakon sjednice Vlade, dodavši da će se sljedećih dana potpisati ugovor sa izvođačima, a budući da više nema niti jednog pravnog lijeka koji bi mogao zaustaviti početak radova.

Na pitanje koliko će kasniti završetak gradnje pristupnih cesta u odnosu na završetak gradnje Pelješkog mosta, istaknuo je da po njemu završetak pristupnih cesta neće kasniti. 

"U ovom trenutku teško je procjenjivati što će se događati i u gradnji mosta i u gradnji pristupnih cesta. Postoje neke situacije koje mogu odužiti sam postupak gradnje, ali mi smo optimisti. Konačno, završavaju i ti žalbeni postupci koji su problem javne nabave, ali nažalost to je tako, imamo Zakon o javnoj nabavi kojeg se moramo pridržavati", kazao je ministar, istaknuvši da nema bojazni da će most biti gotov prije pristupnih cesta.   

Komentirajte prvi

New Report

Close