Idućih dana objava analize pristiglih ponuda za Uljanik, u srijedu važan događaj

Ponude analiziraju i sindikati Uljanika/Duško Marušić/PIXSELL Ponude analiziraju i sindikati Uljanika/Duško Marušić/PIXSELL

Iako račun 3. maja po svemu sudeći neće biti deblokiran, očekuje se da će, zbog pristiglih ponuda potencijalnih partnera i pregovora koji bi trebali uslijediti s Vladom, formalno proglašenje stečaja biti odgođeno.

Idućih nekoliko dana, kako je najavio ministar gospodarstva Darko Horvat, Uprava Uljanika doći će s podacima o obavljenoj analizi pristiglih ponuda za strateško partnerstvo za restrukturiranje pulske brodograđevne grupacije i očekuje se njihova objava.

Neiznošenje podataka izazvalo je proteklih dana sumnje predstavnika medija i javnosti, ali i tenzije na relaciji Rijeka-Pula, koje se donekle ublažilo prihvaćanjem prijedloga riječkih sindikata da njihovi predstavnici budu uključeni u povjerenstvo za analizu podataka. To povjerenstvo sastavljen je samo od Uljanikovih kadrova, a krajem prošlog tjedna ponude su analizirali i predstavnici svih sindikata koji djeluju u Uljanikovim tvrtkama, uključujući i riječko brodogradilište.

Važan događaj ovog tjedna je i ročište zakazano u srijedu na Trgovačkom sudu u Rijeci na kojemu privremeni stečajni upravitelj Zdravko Čupković podnosi izvješće i prijedlog opravdanosti otvaranja stečaja u 3. maju.

Iako račun tvrtke po svemu sudeći neće biti deblokiran, očekuje se da će, zbog pristiglih ponuda potencijalnih partnera i pregovora koji bi trebali uslijediti s Vladom, formalno proglašenje stečaja biti odgođeno.

U međuvremenu su pokrenuti postupci otvaranja stečaja u još dvije Uljanikove tvrtke; Uljanik Brodogradilišta i Uljanik Poslovno informacijskih sustava, dok samo dvije tvrtke iz grupacije, Uljanik Standard i Uljanik Pomorstvo, nemaju blokirane račune.

Nije u Uljaniku

Rossanda otišao 31. 1.
Bivši predsjednik Uprave Uljanika Gianni Rossanda s 31. siječnjem napustio je tvrtku, koju je vodio pet i pol godina. Zbog krize oko njegovih prijedloga za restrukturiranje mandat je najprije dao na raspolaganje, a krajem listopada podnio i ostavku, no ostao je na platnom spisku, što se saznalo kada je nedavno deblokiran račun Uljanik d.d.

Komentari (0)
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!