I Napolitance zanima restrukturiranje Uljanika

Autor: Marija Brnić , 03. siječanj 2018. u 13:54
Talijani poslali pismo namjere za pulski škver/Duško Marušić/PIXSELL

Obiteljska tvrtka sa 7 brodogradilišta uglavnom se bavi remontom, a gradi i luksuzne jahte.

Za sudjelovanje u restrukturiranju pulskog Uljanik Brodogradilišta zainteresiran je talijanski brodograditelj Palumbo Group iz Napulja.

O pismu namjere koje je stiglo u Pulu jučer je na Zagrebačkoj burzi službeno izvijestila uprava grupacije Uljanik, koja na stolu već ima pismo namjere i od Kermas energije Danka Končara, a ponude za strateško partnerstvo u svojoj tvrtki-kćeri primat će još dva mjeseca. Potencijalni talijanski partner grupacija je osnovana prije 50 godina, a razvijala se kao obiteljska tvrtka kroz tri generacije obitelji Palumbo, i to najprije kao mala tvrtka za stolarenje i zavarivanje. 

Od 1980.-ih se okrenula poslovima remonta i preinake brodova, da bi se potom počela baviti i novogradnjom, te je prije desetak godina razvila i vlastiti brend luksuznih jahti. Podudara se taj rast i s akvizicijama koje je obitelj realizirala, u pravilu preuzimajući brodogradilišta u teškoćama.  Grupacija danas ima sedam brodogradilišta, osim u Napulju još dva u Italiji, u Messini i Anconi, te dva na Malti i po jedno u Francuskoj i Španjolskoj.

Iz podataka o poslovanju grupe remontni poslovi imaju i dalje najveće učešće u ostvarenim prihodima. Kakav i koliko vrijedan aranžman bi uključivao evenutalni ulazak Palumba rasvijetlit će se u narednim mjesecima, do kada će se s Vladom i Bruxellesom usuglasiti Uljanikov program restrukturiranja, a prije toga, idućih dana osigurati i novo kreditno zaduženje Uljanikove tvrtke u visini od 96 milijuna eura, kako bi obavljala ugovorene poslove.

Komentirajte prvi

New Report

Close