I Josipović daje podršku glazbenicima

Ilustracija (Guliver/Thinkstock) Ilustracija (Guliver/Thinkstock)

Umjesto da puni državnu kasu, ovakav bi razvoj situacije mogao još više stanjiti priljev u državni proračun.

Nekoliko stotina ljudi iz glazbene industrije okupilo se u zagrebačkom Industrial Vintage Clubu na prosvjedu zbog odluke Ministarstva financija, odnosno Vlade da ne prihvati prijedlog Ministarstva kulture i smanji PDV na koncertne ulaznice na 10 posto. Ustrajanje da PDV bude 25 posto znatno  otežava živote domaćih glazbenika i dovođenje stranih velikih zvijezda, ali i radi diskriminacija među organizatorima iz privatnog i javnog sektora (Koncertna direkcija i Lisinski npr. imaju nultu stopu). Na ovaj način dovođenje velikih zvijezda postaje skuplje nego u zemlje okruženja, time i ulaznice, pa su već vlasnici INmusic Festivala najavili mogućnost da zbog ove odluke nakon ulaska Hrvatske u EU presele festival u slovenske Brežice.

Paolo Sfeci izjavio je da glazbena struka u ovom slučaju ima podršku i predsjednika Josipovića koji je čak poručio da je sadašnja situacija s neravnopravnim odnosom prema organizatorima neustavna, te struka najavljuje i podizanje ustavne tužbe.

Umjesto da puni državnu kasu, ovakav bi razvoj situacije mogao još više stanjiti priljev u državni proračun, a sve pod geslom: ubiti kravu zbog litre mlijeka. Dogodi li se to, nitko u Ministarstvu financija neće moći reći da nije bio upozoren.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!