I Hrvatska će svoje kampove morati prilagoditi starijima

Autor: Radmila Kovačević/VL , 11. svibanj 2015. u 21:59
Kurt Heinen, ADAC/Žarko Bašić/PIXSELL

ADAC-ov potpredsjednik za turizam.

Moćni njemački autoklub ADAC s više od 18 milijuna članova, uzdrman skandalom oko lažiranja brojki u izboru automobila godine, ostao je na nogama. I dalje vedri i oblači u europskom kampingu. U njegovu vodiču ove je godine 140 destinacija, među kojima 114 hrvatskih kampova, pet više nego lani.

ADAC-ov potpredsjednik za turizam Kurt Heinen za posjeta Hrvatskoj, tijekom kojeg je za 2016.  dogovorena utrka 250 oldtajmera, kaže da mnogi hrvatski kampovi po kvaliteti mogu stati uz bok najboljima u Europi. "Hrvatska ima fascinantnu prirodu, kampovi su na sjajnim pozicijama, čak i najveći imaju intimu. Prosječna kvaliteta kampova na obali rasla je prema lani dva-tri, a u unutrašnjosti čak 19 posto. 

Koje su najčešće zamjerke ADAC-ovih kampista? 
Do nas ne stiže puno takvih informacija, ali od ove godine našim članovima nudimo mobilnu aplikaciju preko koje će još dok su na odmoru moći iznijeti svoj primjedbe, pa ćemo uskoro imati puno više reakcija. No, mogu reći ono što vrijedi za sve europske kampove, pa i hrvatske. Ubuduće moraju voditi više računa o tome da europska populacija stari, ali i da kampisti u godinama žele kampirati. Kampove treba više prilagodi potrebama starijih i osoba s dodatnim potrebama. 

Kampisti danas traže komfor kao u hotelima. 
Definitivno. Recimo, nije više dovoljno da kamp ima samo klasične bazene, sve su traženiji wellness i spa. 

Je li nakon afere lani u siječnju pao utjecaj ADAC-ova kamping vodiča? 
Ne, značaj mu je neupitan. 

No, ostali ste bez dijela članstva. 
Ne znatna, od 18,9 mil. članova ispisalo ih se 17.000. ADAC se reorganizira da bi sve bilo transparentnije, trajat će to godinu i pol. 

Komentirajte prvi

New Report

Close