I HRT-ova voditeljica i urednica žrtva prevaranata

Autor: Poslovni.hr , 03. lipanj 2019. u 14:20
Foto: Facebook screenshot

Njena fotografija pojavila se na članku naslova: Posljednja prilika; milijunaš dijeli novac u Hrvatskoj na internet stranici Oscar Parenting.

Sve češće su poznate osobe na meti kradljivaca identiteta, a zadnja kojoj se to dogodilo je HRT-ova urednica i voditeljica Anita Bilić, piše Večernji list. 

Njena fotografija osvanula je na jednom oglasu na Facebooku koji je nosio naslov: Posljednja prilika: milijunaš dijeli novac u Hrvatskoj i link  vodi na stranicu Oscar-parenting – today.com, a kako piše Slobodna Dalmacija riječ je o internet stranici koja objavljuje ovakve lažne oglase kako bi ljude navukli da im daju svoje osobne podatke i bankovne račune.

Na ovakve oglase i članke obično stavljaju fotografije poznatih osoba kako bi privukli što više ljudi. U ovom članku, koji je sada uklonjen, pisalo je kako je internetski poduzetnik Mladen Mikulić zaradio vrtoglavih 580 milijuna eura i to izradom i prodajom mobilne aplikacije.

U članku pozivaju sve da se okušaju u igri i osvoje milijune eura. Ispod članka pod lažnim profilima su se javile brojne osobe i tvrde kako su postali milijunaši. Anita Bilić za Slobodnu je izjavila kako nije bila upoznata s ovom situacijom dok je oni nisu kontaktirali. – Nisam na društvenim mrežama i nisam upoznata s ovakvim situacijama. Slučajem će se baviti HRT-ova Pravna služba i Služba komunikacija – rekla je.

Komentirajte prvi

New Report

Close