I eksperti Končara educirat će studente

Autor: Poslovni dnevnik , 30. prosinac 2018. u 21:59
Iskustva 's terena' zlata vrijede/Igor Šoban/PIXSELL

Hrvatska kompanija potpisala sporazum s mostarskim Sveučilištem koje je krenulo u veliku reformu.

Obrazovanje usklađeno sa stvarnim potrebama tržišta rada postalo je u Hrvatskoj, ali i cijeloj regiji, neizbježna "mantra", što zbog drastičnog iseljavanja stanovništva, što već ustaljenog jaza između onoga što obrazovni sustav nudi, a svijet biznisa u praksi treba. 

Svjesni su toga i na Sveučilištu u Mostaru na kojem su se ipak pobrinuli da njihovi studenti ubuduće dobiju edukaciju iz prve ruke kada je svijet biznisa u pitanju.  Ta je institucija u petak potpisala  sporazum o suradnji s hrvatskom kompanijom Končar-elektroindustrija, pa će njezini zaposlenici,  doktora znanosti, svojim znanjem i iskustvima oplemeniti izvođenju nastave na studijima koji se odvijaju na spomenutom Sveučilištu.

Rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić poručio je u Zagrebu kako je upravo ovaj sporazum od strateške važnosti za podizanje kvalitete njihove nastave i znanstveno istraživačkih aktivnosti.

"On izravno pridonosi reformi Sveučilišta koja ide prema uključivanju praktičara u nastavu, ali i oblikovanju postojećih i novih studijskih programa prilagođenih potrebama tržišta", zaključio je rektor Tomić prilikom potpisivanja sporazuma na kojem je podcrtana nužnost jačanja suradnje između akademske zajednice i gospodarstva.

"Povezivanje sveučilišta s gospodarstvom, pogotovo s onim tvrtkama koji ulažu u istraživanja te u čijem sastavu djeluju znanstveni instituti, pridonosi razvoju društva u cjelini", rekao je rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras. 

Komentirajte prvi

New Report

Close