I biznismeni žele naučiti turski

Autor: Antonela Zečević , 20. listopad 2010. u 22:00

Za poslovne ljude osobito je privlačno ubrzano učenje stranog jezika, usredotočeno na detalje koji im najviše trebaju u komunikaciji sa stranim partnerima

Osim znanja engleskog jezika, što je neizostavan dio poslovne kulture, znanje još nekog jezika omogućava napredovanje u karijeri i stručno usavršavanje u inozemstvu. Jedna od prvih škola za poslovnu komunikaciju na stranim jezicima, HalPet centar, tečajeve jezika podijelila je prema specifičnim jezičnim potrebama različitih skupina polaznika i dinamici izvođenja. Petra Čolak, direktorica Odjela za razvoj u HalPetu, kaže da je na prvome mjestu poslovni engleski jezik: “Iza engleskog jezika je njemački jezik za koji primjećujemo lagani porast potražnje za individualnom nastavom, i to u tvrtkama orijentiranim izvozu, što nas iskreno veseli”. Nakon engleskog i njemačkog jezika dolazi interes za talijanski, španjolski, francuski te sve češće i za turski jezik. Cijene se u HalPetu dogovaraju izravno s klijentom nakon postavljenog upita, a ona ovisi o nizu parametara.

Novi jezici
“HalPet se služi i tzv. LPC (Learn-Practice-Communicate) metodom podučavanja koja prati trendove u poslovnom svijetu i time zadovoljava specifične potrebe svojih polaznika u učenju stranih jezika i usvajanju komunikacijskih vještina”, objasnila je Čolak. Sputnik Professional škola je stranih jezika koja se profilirala kao najbolji izbor za podučavanje ruskog i kineskog jezika. Kao specijalizirani centar za podučavanje poslovnog jezika nudi standardne i poslovne tečajeve na još sedam jezika, a to su engleski, njemački, francuski, talijanski, portugalski, španjolski te hrvatski za strance.

Međunarodne diplome
“Ovisno o dinamici, pristupu, mjestu izvedbe nastave i sličnim potrebama, formiramo konkurentne cijene, a s obzirom na uslugu koju nudimo naši klijenti su više nego zadovoljni”, istaknula je direktorica Sputnika Ana Horvačić-Debić. Ona kaže da se od drugih škola razlikuju po pristupu klijentima: “Rijetko tko danas nudi besplatnu uslugu i ostaje u kontaktu s klijentima i nakon završene nastave”. Među najstarijim ustanovama za učenje stranih jezika je škola Svjetski jezici – Zagreb. “Organiziramo krojene tečajeve poslovnog jezika komercijalnog poslovanja, financija, bankarstva ili nekoga drugog sadržaja ovisno o potrebama tvrtke”, objasnila je voditeljica nastave za odrasle Dunja Krpanec. Postoji i mogućnost polaganja međunarodnog ispita poslovnoga engleskog jezika City & Guilds u vrijeme kad to kandidatu odgovara. “Te diplome engleskog jezika prepoznatljive su u cijeloj Europi”, rekla je Krpanec.

Komentirajte prvi

New Report

Close