HŽ: Sve pruge otvorene, vlakovi na više linija kasne

 Photo: Anto Magzan/PIXSELL Photo: Anto Magzan/PIXSELL

Unatoč vrlo nepovoljnim vremenskim uvjetima u većem dijelu zemlje, sve željezniče pruge na području Hrvatske otvorene su za promet.

Unatoč vrlo nepovoljnim vremenskim uvjetima u većem dijelu zemlje, sve željezniče pruge na području Hrvatske otvorene su za promet, no velike količine snijega na nekim linijama uzrokuju kašnjenja putničkih vlakova, izvijestio je HŽ o stanju u prometu u 8 sati.

Sve dežurne ekipe su na terenu, čiste snijeg s perona, kolosijeka i skretnica, a dežurne su i sve radionice za popravak vučnih vozila kako bi se svi kvarovi koji nastaju zbog snijega i niskih temperatura što prije otklonili, dodaje se u priopćenju.

Vlakovi na osječkome, vinkovačkome, koprivničkome i varaždinskome području voze otežano i s malim kašnjenjima. Tako iz Koprivnice vlak za Zagreb Glavni kolodvor kasni 10 minuta, iz Vinkovaca za Zagreb Glavni kolodvor do 20 minuta, a na relaciji Novska – Zagreb Glavni kolodvor pet minuta.

Zbog kvara signalno-sigurnosnog uređaja uzrokovanog velikim snježnim padalinama vlak broj 5101 na relaciji Zagreb Glavni kolodvor – Sisak kasnio je 60 minuta, a dolazak vlaka broj 5103 na relaciji Zagreb Glavni kolodvor – Volinja očekuje se sa zakašnjenjem od 95 minuta.

Vlakovi kroz Liku zbog velikih količina snijega voze uz velike poteškoće, pa je noćni vlak iz Splita u Zagreb stigao sa zakašnjenjem od 60 minuta, a u dolasku u Split noćni vlak iz Zagreba kasni oko 160 minuta.

I u Gorskome kotaru noćas su napadale vrlo velike količine snijega. Unatoč tomu vlakovi iz Rijeke u dolasku u Zagreb kasne između 10 i 20 minuta.

U zagrebačkome gradsko-prigradskom prijevozu četiri garniture vlaka su otkazane, a ostali vlakovi voze uz velike poteškoće i kasne između 5 i 30 minuta.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!