HUZP nezadovoljan prijedlogom izmjena zakona o potrošačima

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. srpanj 2015. u 13:12
Foto: Anto Magzan/PIXSELL

Spornim HUZP drži i predloženo uvođenje registra potrošača koji ne žele da ih se uznemirava telefonskim pozivima radi telefonske prodaje.

Hrvatska udruga za zaštitu potrošača (HUZP) u pisanom obraćanju Vladi ističe da je nezadovoljna prijedlogom izmjena Zakona o zaštiti potrošača ističući da gotovo uopće nisu prihvaćeni njihovi prijedlozi.

Napominju kako su od pedesetak prijedloga Saveza udruga za zaštitu potrošača i udruga za zaštitu potrošača djelomično prihvaćena samo dva prijedloga, i to oni koji se tiču zatezne kamate i slanje ugovora potrošačima kada se sklapaju poslovi putem sredstava daljinske komunikacije.

"Žalosno je što nam se podmeću rješenja koja idu na ruku trgovcima, a zanemaruje se interes potrošača koji i tako teško žive", kažu iz HUZP-a u pismu koje su u petak uputili predsjedniku Vlade Zoranu Milanoviću.

Najboljim primjerom za to drže to što potrošači opet moraju plaćati vrećice s logotipom trgovca i financirati njegovu reklamu. Drže da trgovci pritom i zarađuju, jer vrećica s logotipom trgovca u količinama u kojima je trgovine naručuju ne može koštati više od 30 lipa, a prodaje se za jednu kunu.

Spornim HUZP drži i predloženo uvođenje registra potrošača koji ne žele da ih se uznemirava telefonskim pozivima radi telefonske prodaje. Pita se zašto bi potrošači koji nešto ne žele trebali ostavljati svoje podatke u nekakvom registru te zašto u registru ne bi bili potrošači koji žele da im se nešto šalje?

Komentari (1)
Pogledajte sve

Ne može me nitko razuvjeriti da Vlada namjerno, smišljeno i sustavno ne radi na ubrzanom smanjivanju broja Hrvata u Hrvatskoj?

New Report

Close