HUP: Vlada mora ubrzati provedbu potrebnih reformi

Autor: Poslovni dnevnik , 06. kolovoz 2013. u 21:59
Davor Majetić, glavni direktor HUP-a/PIXSELL

HUP još jednom apelira na Vladu da brže, odlučnije i sveobuhvatnije provodi i pokreće reforme.

Novo spuštanje izgleda za kreditni rejting Hrvatske na negativne, ali i vrlo jasnu poruku agencije Standard&Poor's (S&P) o mogućnosti skorog smanjenja i ovako lošeg, neinvesticijskog kreditnog rejtinga zemlje, ocjenjujemo vrlo ozbiljnim upozorenjem koje nositelji ekonomske vlasti ne smiju ignorirati, navodi se u priopćenju Hrvatske udruge poslodavaca (HUP).

Iz HUP-a upozoravaju da bi nakon pet godina uporne recesije i pada životnog standarda građana, dodatno slabljenje gospodarskih izgleda, uvjetovano narušavanjem ionako krhkog povjerenja investitora i domaćih i stranih u hrvatsku ekonomiju zbog mogućeg daljnjeg smanjenja kreditnog rejtinga, moglo rezultirati ne samo ozbiljnim gospodarskim već i društvenim posljedicama.

Iako je Vlada poduzela određene mjere i radi na pokretanju nekih od nužnih reformi, to nije dovoljno jer stanje u gospodarstvu i dalje je loše. Ocjena S&P-a još je jedan dokaz onoga što je HUP već nebrojeno puta ponovio – bez ubrzanja nužnih reformi ne možemo očekivati potreban gospodarski oporavak, navodi se u priopćenju HUP-a. HUP još jednom apelira na Vladu da brže, odlučnije i sveobuhvatnije provodi i pokreće reforme.  

Komentirajte prvi

New Report

Close