HUP-u dvije nagrade Hrvatske udruge za mirenje

Autor: HUP , 21. rujan 2013. u 10:30
Direktorica Centra za mirenja HUP-a Milka Kosanović/Zeljko Lukunic/PIXSELL

Direktorica Centra za mirenja HUP-a Milka Kosanović naglasila je kako je upravo HUP-ovo temeljno opredjeljenje dijalog.

Hrvatska udruga za mirenje povodom 10. obljetnice djelovanja te u sklopu „Tjedna mirenja“ dodijelila je priznanja Hrvatskoj udruzi poslodavaca te direktorici Centra za mirenje HUP-a Milki Kosanović. Tom prigodom još je jednom naglašena potreba rješavanja sporova medijacijom kako bi se izbjegli dugotrajni sudski porocesi.

„Pred sudove bi trebalo dolaziti samo ono što se ne može riješiti drugačije jer  inače ćemo se pretvoriti u sudsku državu.“ – napomenuo je predsjednik Vrhovnog suda RH Branko Hrvatin  te time naglasio kako bi medijacija i drugi vansudski načini rješavanja sporova trebali biti prvi izbor za rješavanje sporova zainteresiranim strankama, ali i sustavu.

Nakon primljenih priznanja za doprinos razvoju mirenja u Republici Hrvatskoj, direktorica Centra za mirenja HUP-a Milka Kosanović naglasila je kako je upravo HUP-ovo temeljno opredjeljenje dijalog, koji je najviše potreban upravo u situacijama gdje postoji prijepor ili spor.

„ HUP-ovo opredjeljenje za medijaciju nije samo formalno, nego i stvarno, potvrda čega je specijalizirani centar za mirenje u bankarstvu oformljen i financiran isključivo sredstvima HUP-a i HUB-a, za razliku nekih drugih centara kojima država sufinancira poslovanje“ – pojasnila je Milka Kosanović. 

Predsjednik Hrvatske udruge za mirenje Srđan Šimac zahvalio je svim partnerskim organizacijama i pojedincima na dosadašnjoj suradnji,  te sve još jednom pozvao na zajedničko djelovanje kako bi se otklonile postojeće prepreke i dalo novi zamah punoj implementaciji mirenja u Republici Hrvatskoj. 

Komentirajte prvi

New Report

Close