HUP predstavio 16 pitanja predsjednici Republike RH

Autor: HUP , 30. srpanj 2015. u 21:59
Na sastanku s Kolindom Grabar-Kitarović sudjelovali su Gordana Deranja, Davor Majetić, Damir Kuštrak, Petar Lovrić, Bernard Jakelić, Lea Marcijuš

Na sastanku s Kolindom Grabar-Kitarović sudjelovali su Gordana Deranja, Davor Majetić, Damir Kuštrak, Petar Lovrić, Bernard Jakelić, Lea Marcijuš.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u petak 3. srpnja ove godine sastala se s izaslanstvom Hrvatske udruge poslodavaca koji su joj predstavili 16 ključnih pitanja koje je HUP postavio političkim strankama uoči parlamentarnih izbora.

Pitanja Hrvatske udruge poslodavaca upućuju na potrebu donošenja političkih odluka i konkretnih rješenja koja se odnose na najvažnije probleme koji poduzetnicima i poslodavcima ograničavaju mogućnost rasta i razvoja njihovih kompanija, a time i ukupnog gospodarstva zemlje. Predstavnici HUP-a istaknuli su kako ih u kontekstu predstojećih parlamentarnih izbora u Hrvatskoj zanimaju gospodarski programi političkih stranaka te kako bi odgovori na 16 postavljenih pitanja trebali sadržavati konkretna rješenja stranaka za izlazak Hrvatske iz krize i njezinu transformaciju u prosperitetno i otvoreno europsko društvo. Na sastanku s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović pritom je naglašeno kako je trenutni slabi gospodarski rast nedostatan za ozbiljniji pomak kojim bi se gospodarstvo vratilo na vrijednosti od prije šest godina.

Složili su se kako je opća klima prema gospodarstvu i poduzetništvu u našoj zemlji prilično loša te kako se ne promiču i vrednuju poduzetničke ideje i poduzetnički način razmišljanja. Na sastanku u Uredu Predsjednice dogovoren je nastavak dijaloga kojim bi se, s jedne strane u političkom i medijskom prostoru otvarale rasprave o važnim gospodarskim i društvenim pitanjima, a s druge strane ozbiljnije radilo na educiranju i informiranju kako bi se društvene vrijednosti pomaknule u pozitivnom smjeru. Na sastanku s Kolindom Grabar-Kitarović sudjelovali su Gordana Deranja, Davor Majetić, Damir Kuštrak, Petar Lovrić, Bernard Jakelić, Lea Marcijuš.

Komentirajte prvi

New Report

Close