HUP-ovih 16 pitanja pred HSU: Zdravstvo i mirovinsko u fokusu

Autor: HUP , 30. srpanj 2015. u 21:59
Silvano Hrelja/Zeljko Lukunic/PIXSELL

Gordana Deranja naglasila je važnost kontinuiteta u gospodarskoj politici.

Vodstvo HSU-a na čelu sa Silvanom Hreljom sastalo se s delegacijom Hrvatske udruge poslodavaca koju je predvodila predsjednica Gordana Deranja.

Razgovaralo se o 16 pitanja koje poslodavci smatraju ključnim za razvoj hrvatskog društva, a naglasak je stavljen na mirovinski i zdravstveni sustav. "U mirovinskom sustavu nema popuštanja, riječ je o pravima koja su stvarana desetljećima uplatama doprinosa i prioritet HSU-a je obrana tih prava", rekao je Silvano Hrelja i dodao da u Hrvatskoj imamo jedan od najnižih postotaka izdvajanja za I. mirovinski stup u Europi.

Gordana Deranja naglasila je važnost kontinuiteta u gospodarskoj politici: "Nakon svakih izbora gospodarstvo je lišeno stabilnosti, vrijeme je da učinimo sve da u izborne programe uvrstimo mjere koje će osigurati dugoročne i predvidljive uvjete za rast koje gospodarstvo mora ostvariti." Govoreći o zdravstvenom sustavu, sudionici su se složili da je potrebno osigurati prava koja neće štetiti socijalno najosjetljivijim skupinama stanovništva, ali da u ovom sustavu postoji  znatan prostor za uštede bez snižavanja prava pacijenata.

Komentirajte prvi

New Report

Close