HUP nastavlja s projektom “Društveno odgovorno poslovanje za sve”

Autor: HUP , 29. siječanj 2015. u 21:59
Press photo

HUP će provesti veliko nacionalno istraživanje o izvješćivanju o održivosti.

Nakon prve dvije godine, Hrvatska udruga poslodavaca nastavit će još dvije godine aktivno sudjelovati u uspješnom međunarodnom projektu "Društveno odgovorno poslovanje za sve".

Projekt  kojeg sufinancira Europska unija okuplja poslodavačke organizacije iz Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Rumunjske i Turske te Međunarodnu organizaciju poslodavaca (IOE), a međunarodni uspjeh projekta osigurao je, od ove godine, nove članove, poslodavačke organizacije iz Azerbajdžana, Bugarske i Srbije. U protekle je dvije godine projekt bio fokusiran na provedbu velike studije o stanju DOP-a u državama u kojima se provodi projekt, na izradu poslodavačkog Priručnika za lakše snalaženje u pitanjima društveno odgovornog poslovanja, te na njegov najvidljiviji dio, na provedbu Natječaja za primjere dobre prakse DOP-a i dodjelu nagrada na područjima brige za zaposlenike, brige za okoliš i brige za zajednicu u kategorijama malih, srednjih i velikih tvrtki.

U sljedećem dvogodišnjem razdoblju, projekt "Društveno odgovorno poslovanje za sve" usredotočit će se na pitanje DOP-a i izvješćivanja o održivosti, u cilju unaprjeđivanja dijaloga između svih dionika društva, ali i izgradnje kapaciteta poslodavačkih organizacija i samih poslodavaca za djelovanje na svim segmentima DOP-a. Stoga će HUP provesti veliko nacionalno istraživanje o izvješćivanju o održivosti, koje bi trebalo ukazati na smjer provedbe dodatnih edukacija namijenjenih  poslovnom sektoru. Također na osnovi nacionalnog istraživanja, pripremit će se i Priručnik namijenjen poslodavcima koji bi trebao olakšati snalaženje na području izvješćivanja o održivosti te organizirati predavanja i seminari namijenjeni poslodavcima. Ukratko, bit će mnogo aktivnosti, a zasigurno se nastavlja i s Nagradom Hrvatske udruge poslodavaca za primjere dobre prakse DOP-a, s još više relevantnih kategorija i nagrada.

Komentirajte prvi

New Report

Close