HUP će prvi put voditi žena – Gordana Deranja?

Autor: Suzana Varošanec , 18. rujan 2014. u 09:53
Gordana Deranja, predsjednica Uprave Tehnomonta/G. Kovačić/PIXSELL

Proces izbora novog šefa, tj. šefice HUP-a danas ulazi u fazu kad će biti poznati službeni kandidati.

Branko Roglić, vlasnik Orbica, sadašnji predsjednik Nadzornog odbora HUP-a i njegov treći po redu predsjednik, potvrdio je Poslovnom dnevniku da nije kandidat za novog predsjednika HUP-a.

"HUP-u su potrebni mladi ljudi te da se generacija koja ga je stvarala polako povlači uvodeći mlade koji će ga moći voditi jednako dobro", kaže on. No, Roglić smatra i da prvi put u povijesti HUP-a postoje velike šanse da će dobiti predsjednicu: to je Gordana Deranja, predsjednica Uprave pulskog Tehnomonta, koja svoju nominaciju neki dan nije htjela ni potvrditi ni demantirati. Proces izbora novog šefa, tj. šefice HUP-a danas ulazi u fazu kad će biti poznati službeni kandidati. O imenima, a to može biti i samo jedno, naime, danas će odlučiti Odbor za nominaciju.

Pojašnjavajući proceduru izbora iz HUP-a su naveli da predsjednika, sukladno statutu HUP-a, bira Vijeće članova prema prijedlogu Odbora za nominaciju koji se tek treba sastati i razmotriti prijedlog kandidata za izbor predsjednika. "Pozicija predsjednika HUP-a je važna, ali u radu udruge, koja je socijalni partner Vlade, aktivno sudjeluju i predstavnici ostalih tijela od Izvršnog odbora, Savjeta, Vijeća članova, članova NO itd", poručuju iz HUP-a. 

Komentirajte prvi

New Report

Close