HUKU postaje pridruženi član HUP-a

Autor: Poslovni.hr , 12. prosinac 2012. u 17:44
Željka Pirija-Benaković, Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Hrvatska udruga kreditnih unija (HUKU) i Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) potpisat će sporazum o poslovnoj suradnji 17. prosinca.

Hrvatska udruga kreditnih unija (HUKU) i Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) potpisat će sporazum o poslovnoj suradnji 17. prosinca. Potpisivanjem ugovora, HUKU postaje pridruženi član HUP-a.

Ugovor će potpisati Davor Majetić (glavni direktor HUP-a) i Željka Pirija-Benaković (predsjednica HUKU-a). "Hrvatska udruga kreditnih unija i ovim putem dokazuje snagu i važnost kreditnih unija u jačanju realnog sektora u Republici Hrvatskoj, primarno malih i srednjih poduzetnika te obrtnika. U tim naporima podržava nas i agencija HAMAG Invest", priopćeno je iz HUKU-a.

HUKU je osnovana 1.srpnja 2011. godine. Udrugu sačinjava deset unija (ABC Kreditna unija, Kreditna unija Apoen, GAMA Kreditna unija, Kreditna unija Deponent, Kreditna unija Dukat, Kreditna unija Jamstvo, Kreditna unija Kod Sata, Kreditna unija Libertina, Kreditna unija Noa, Zagorska Kreditna unija).

Što su radili u 2012. godini

"Kreditne unije u Hrvatskoj, po uzoru na KU u Europskoj uniji počivaju na temeljima društvene korisnosti i načelu uzajamnosti. Stoga smo u izazovnim vremena za hrvatski realni sektor odlučili preuzeti dio odgovornosti i proaktivno sudjelovati u što bržem prevladavanju krize. U našem slučaju to je djelovanje prema obrtnicima, OPG-ima i građanima i to putem plasiranja sredstava (okvirno 10.000.000,00 kuna) za potrebe kreditiranja i mikrofinanciranja. HUKU je u listopadu 2012. godine potpisao sporazum sa Hrvatskim savezom zadruga (HSZ) i tim aktom zadrugarima olakšao pristup izvorima financiranja. Povodom Svjetskog dana kreditnih unija organizirali smo konferenciju za javnost kojoj su nazočili istakuti pojedinci iz znanosti, javnog života RH, te predstavnici članova udruge HUKU", poručuju iz udruge.

Komentirajte prvi

New Report

Close