HUKU pomaže Crvenim nosevima da razveseljavaju djecu diljem Hrvatske

Autor: Objava za medije , 16. prosinac 2013. u 18:08
Press foto

Prošli tjedan udruga Crveni nosevi proslavila je treću godišnjicu posjeta bolnicama u Hrvatskoj.

Prošli tjedan udruga Crveni nosevi proslavila je treću godišnjicu posjeta bolnicama u Hrvatskoj. Za godišnjicu su Crveni nosevi predstavili slikovnicu spisateljice Jelene Pervan „Doktor Crveni Nos.“ Ilustriracije potpisuje Nikolina Manojlović Vračar.

Klaunovidoktori su posebno educirani profesionalci, glumci, zabavljači i glazbenici koji svojim klauno-terapijskim djelovanjem pomažu bolesnoj djeci i roditeljima da se lakše nose sa stresom uzrokovanim bolešću i boravkom u bolnici.

Ovaj hvalevrijedan projekt prepoznala je i Hrvatska udruga kreditnih unija (HUKU), te financijski pomogla rad udruge. Donirana sredstva će Crveni nosevi upotrijebiti za financiranje rada udruge i češće posjete bolnicama i domovima za umirovljenike.

„Zadovoljni smo što možemo podržati rad udruge Crveni nosevi. Kreditne unije su i nastale na principima uzajamnosti i društvene korisnosti te zato vjerujemo da je naša dužnost vraćati zajednici u kojoj stvaramo. Rad Klaunovadoktora pratimo od početka djelovanja, ovaj hvalevrijedan projekt podržavat ćemo i u budćnosti.“ rekla je predsjednica Hrvatske udruge kreditnih unija, Željka Pirija – Benaković.

“Svojim veselim „doktorskim vizitama“ CRVENI NOSEVI klaunovidoktori donose bolesnoj djeci osmijeh i životnu radost kako bi im olakšali bolničke dane i poklonili dio sebe. U našim klaunovskim cipelama i s crvenim nosevima želimo doći u svaku bolničku sobu u Hrvatskoj gdje nas očekuje dijete željno smijeha i radosti kako bi u trenutku dok traje čarolija klaunovskog posjeta zaboravilo na bol i strah. Kako bismo to ostvarili potrebna nam je podrška građana i organizacija, te nas veseli što je Hrvatska udruga kreditnih unija prepoznala važnost našeg djelovanja i dala financijsku podršku udruzi. Zahvaljujemo im što zajedno s nama donose osmijeh bolesnima i nemoćnima” – izjavio je Zoran Vukić, umjetnički direktor i osnivač udruge CRVENI NOSEVI klaunovidoktori.

Komentirajte prvi

New Report

Close