HTZ iz Australije: ‘Odaziv je odličan’

Autor: Marija Crnjak , 02. srpanj 2019. u 21:59
Foto: PD

Iako Australci najviše posjećuju Zagreb, Dubrovnik i Split, u Melbourneu su posebno predstavljeni Istra, Kvarner i Slavonija, otkrio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Hrvatska turistička zajednica prvi put u povijesti organizira predstavljanje u Australiji. Prezentacija i radionica ispred 70 australskih turističkih agenata i sedam velikih australskih turoperatora u Melbourneu organizirana je u suradnji sa Slovenskom turističkom organizacijom pod nazivom “Experience Croatia, Feel Slovenia”.

Iz HTZ-a iz Australije javljaju da je odličan odaziv hrvatskih turističkih subjekata koji prepoznaju potencijal na tržištu Australije s kojeg je lani ostvareno oko 243.000 dolazaka te više od 745.000 noćenja (+ 12 posto). Iako Australci najviše posjećuju Zagreb, Dubrovnik i Split, u Melbourneu su posebno predstavljeni Istra, Kvarner i Slavonija, otkrio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić. Dodao je da turistički promet s tržišta Australije stalno raste, u dosadašnjem dijelu turističke godine imali smo rast dolazaka i noćenja veći od 7 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close