HTZ i dalje traži direktore za London i Seul, ali i LA

Autor: Marija Crnjak , 04. veljača 2019. u 22:00
Otvoreno i mjesto šefa HTZ-a u Velikoj Britaniji

Turističko vijeća mora ponavljati natječaje.

Zbog velikog broja nepotpunih prijava, ponavlja se natječaj za izbor direktora predstavništava Hrvatske turističke zajednice u Velikoj Britaniji i Južnoj Koreji.

Natječaj se planira realizirati u sljedećih mjesec dana, a tom prilikom bi se otvorilo i mjesto direktora u Los Angelesu, odlučilo je jučer Turističko vijeće HTZ-a.  "Kada je o izboru naših predstavnika HTZ-a riječ, radi se o nama važnim tržištima, te očekujemo kako će na natječaj koji predstoji javiti najstručniji kompetentni ljudi jer je riječ o vrlo atraktivnim poslovnim pozicijama", kaže ministar turizma Gari Cappelli.

Na turističkom vijeću predstavljeni su prijedlozi javnih natječaja za odabir PR agencije i medijske agencije na emitivnim tržištima za 2020. godinu te su predstavljeni rezultati turističkog prometa u 2018. godini.  Rast domaćeg turizma od 7 posto u cijeloj godini, prema trenutno dostupnim pokazateljima Svjetske turističke organizacije (UNWTO) na razini je rasta Europe i Mediterana  do rujna, dok je globalni rast do rujna na 5 posto u dolascima.

Jučer je donesena i odluka o sudjelovanju HTZ-a u organizaciji današnje konferencije Health Spot u svojstvu partnera Turističke zajednice grada Zagreba.  Odlukom vijeća osigurana su i dodatna sredstva za provedbu strateških marketinških kampanja na emitivnim tržištima u 2019. godini za oglašavanje u suradnji s Croatiom Airlines i TZ Kvarnera koja za ovu suradnju osigurava sredstva u jednakom iznosu kao i HTZ. Riječ je o sredstvima koja će pomoći uspostavu cjelogodišnje aviolinije Rijeka- München.

Direktor HTZ-a izvijestio je da je trenutno u tijeku intenzivno predstavljanje hrvatske turističke ponude na sajmovima i prezentacijama. "Iza nas su uspješno odrađeni sajmovi u Njemačkoj, Austriji, Nizozemskoj, Finskoj, Španjolskoj, Sloveniji i SAD-u, a pred nama su u veljači važni sajmovi u Bavarskoj i Češkoj. U ovoj godini planiramo sudjelovanje na ukupno 22 sajma od čega je 17 općih turističkih, pet specijaliziranih i to tri nautička i dva kamping sajma te četiri kongresne burze", izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić. HTZ ove godine nastupa na 3 kongresna, 7 poslovnih, 3 nautička, 2 kamping, te 10 općih sajmova.

Komentirajte prvi

New Report

Close