‘HT mladima nudi inotest bez odlaska iz Hrvatske’

Autor: Tanja Ivančić Belošević/VL , 05. siječanj 2015. u 09:11
Davor Tomašković i Marija Felkel iz HT-a/S. M./PIXSELL

HT i FER surađivat će pet godina.

Hrvatski telekom (HT) i Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu (FER) potpisali su ugovor o suradnji na pet godina, koja će studentima i zaposlenicima osigurati najbolju razmjenu znanja i prakse iz područja STEM-a.

Pored redovitog stručnog usavršavanja radnika HT-a te stipendiranja i mentorstva najboljih studenata viših godina, ugovorom se pruža i veća prilika za sudjelovanje na međunarodnim projektima, već u prvim godinama studiranja. Posrijedi je nastavak suradnje s FER-om, a kroz mentorstvo najbolji će studenti imati priliku raditi sa stručnjacima iz HT-a, ali i Europe. “Najveću prednost za ove mlade ljude vidim u tome što im HT danas nudi mogućnost da realiziraju svoje ideje na međunarodnom tržištu bez odlaska iz Hrvatske, istodobno koristeći najnapredniju tehnologiju uz osigurane resurse”, naglasio je Davor Tomašković, predsjednik uprave HT-a.

Tomašković

Hrvatska je po pitanju posla i ‘lifestyela’ idealna za rad. No, treba iskoristiti školovanje vani.

“Naš je fakultet već sa svojim Centrom karijera snažno angažiran u suradnji s gospodarstvom, a s HT-om smo pokrenuli i projekt HT STEM HUB, inkubator za poticanje razvoja vještina u STEM području”, rekao je Mislav Grgić, dekan FER-a.Tomašković se odvažio odgovarati na studentska pitanja, a osim što je ispričao svoj karijerni uspon, kazao je kako je Hrvatska i po pitanju posla i ‘lifestyela’ idealna za rad.  Ipak, naglasio je da treba iskoristiti mogućnosti i školovati se vani, ali i vratiti se u Hrvatsku, gdje postoji prilika za rad i napredak.

Komentirajte prvi

New Report

Close