HT joj ni krivoj ni dužnoj s računa skinuo nepostojeće dugovanje

Autor: Poslovni.hr , 30. siječanj 2013. u 10:09
Thinkstock

Antonija je provjeravajući svoj račun shvatila kako su joj s računa prisilno skinuta sredstva i tu započinje njena potraga.

Antonija Kolarić našla se u borbi sa birokracijom nakon što joj je ni krivoj ni dužnoj ovršen račun pa sada mora dokazati da ona nije ista Antonija Kolarić koja HT-u duguje novac za usluge u fiksnoj telefoniji, piše Novi list.

Dug kojeg HT naplaćuje datira iz 2005. godine, a dužnica je istoimena Antonija Kolarić. Naime, MUP je odvjetniku koji je u ime HT-a zatražio podatke o prebivalištu dužnice, umjesto podataka prave dužnice dostavio osobne podatke sugovornice Novog lista. Nakon toga je, bez ikakvih daljnjih provjera identiteta pokrenut postupak ovrhe u kojem je s računa imenjakinje dužnice ovršeno 239,06 kuna.

Antonija je provjeravajući svoj račun shvatila kako su joj s računa prisilno skinuta sredstva  i tu započinje njena potraga o tome kako je uvučena u dugovanje za koje nije ni kriva ni dužna. 'Nikada nisam bila pretplatnik HT-a i njihovih usluga fiksne mreže. Nisam njihov klijent, nemam ugovorni odnos pa time nisam mogla imati niti obveze prema njima', ispričala je za Novi list. 

Komentirajte prvi

New Report

Close