HSU nije donio konačnu odluku, ali najvjerojatnije podupire Kajina

Autor: Poslovni.hr/Hina , 04. siječanj 2013. u 08:50
Silvano Hrelja Photo: Patrik Macek/PIXSELL

“HSU će gotovo sigurno u koalciju s HSLS-om koji se pokazao iznimno korektnim.”

 Istarski županijski odbor Hrvatske stranke umirovljenika još uvijek nije donio konačnu odluku o načinu izlaska na lokalne izbore, izjavio je večeras predsjednik HSU Silvano Hrelja dodajući kako će u vezi s kanditaturom za župana HSU ili izaći samostalno ili će poduprijeti kandidata Damira Kajina za župana, s time da je izvjesnija posljednja opcija.

Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja u izjavi za Hinu rekao je da im se iz IDS-a još nitko nije javio. Smatra da je bilo korektno da je IDS zatražilio razgovor s HSU-om. Također kaže i kako nema namjeru razgovarati i pregovarati s čelnicima stranaka koji nisu pokazali interes za suradnjom. Po njegovim riječima, HSU je o mogućnostima suradnje razgovarao samo s čelnicima labinskog i porečkog IDS-a.

Kako je rekao Hrelja što se tiče izbora za skupštinu Istarske županije "HSU će gotovo sigurno u koalciju s HSLS-om koji se pokazao iznimno korektnim" . Na prošlim lokalnim izborima HSU je u koalicji s HSLS-om osvojio tri mjesta u županijskoj skupštini

Predsjednik istarskog HSU-a Radovan Cvek bio je na današnjoj konferenciji za novinare u Puli s povjerenicom istarskog SDP-a Adom Damjanac i Damirom Kajinom i tada je izjavio kako stranka umirovljenika podupire Kajina i promjene u Istri, no da se zbog tehničkih problema nije uspjelo sastati predsjedništvo stranke kao niti županijski odbor.

Komentirajte prvi

New Report

Close