HSS: Jovanovićevo puštanje probnih balona je neprihvatljivo

Autor: Agencija VLM , 12. prosinac 2012. u 14:08
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

HSS-ovcima smeta što se navodni prijedlog o upisu u srednju školu plasira kroz medije.

HSS ne može prihvatiti da se kroz medije plasira navodni prijedlog ministarstva vezan uz upis u srednju školu, poručili su iz te stranke u priopćenju koje potpisuje čelnik HSS-ova Ravnateljstva za odgoj, obrazovanje, znanost i sport Hrvoje Petrić. U HSS-u smatraju da su informacije koje se puštaju iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta "probni baloni".

– Ministar je iznio prijedlog da će se za upis učenika u srednje škole koristiti prosjek ocjena od V. do VIII. razreda. U odgovoru se ne možemo pozivati na istraživanja jer ih zapravo nema. HSS predlaže ministarstvu, ako se odluči za taj model, da ne srlja, već da ga eksperimentalno primijeni da se vidi korist ili šteta za učenika – poručuju iz HSS-a.

– Drugo, nije prihvatljivo da se jedino boduje prosjek ocjena, a bez uvažavanja uspjeha u slobodnim aktivnostima ili u glazbenoj školi. Mi smatramo da svakako treba vrednovati uspjeh učenika u područjima u kojima pokazuju kreativnost, inovativnost, maštu i znatiželju. HSS traži da nadležno ministarstvo obvezatno argumentira svoje prijedloge – zaključuje se u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close