HSS: Jovanović pokušava stigmatizirati djecu hrvatskih branitelja

Autor: Poslovni.hr/Hina , 11. travanj 2014. u 13:41
Željko Jovanović (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)

Braniteljska udruga osječkog-baranjskog HSS-a prozvala je danas ministra Željka Jovanovića da pokušava stigmatizirati djecu hrvatskih branitelja.

Braniteljska udruga osječkog-baranjskog HSS-a prozvala je danas ministra Željka Jovanovića da pokušava stigmatizirati djecu hrvatskih branitelja, otvaranjem javne rasprave o ostvarivanju prava na besplatne udžbenike.

Predsjednik udruge Damir Lukač, u priopćenju podsjeća da je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta pokrenulo javnu raspravu o nacrtu Pravilnika o uvjetima, postupku i načinu ostvarivanja prava na besplatne udžbenike hrvatskih branitelja, koja traje do 14. travnja, uz obrazloženje kako joj je cilj prikupljanje mišljenja zainteresirane javnosti.

No, navodi Lukač, pravi cilj ove javne rasprave je "nastavak daljnjeg obračuna 'kukuriku' Vlade s hrvatskim braniteljima", odnosno s djecom hrvatskih branitelja.

Smatra da "otvaranjem javne rasprave ministar Željko Jovanović ima za cilj stigmatizirati djecu hrvatskih branitelja i uvjeriti hrvatske građane kako ona uživaju povlastice u odnosu na ostalu djecu".

Branitelji okupljeni u osječko-baranjskom HSS-u smatraju kako su se iznosom od 271 milijun kuna, koji je Vlada utrošila za nabavku novih automobila, mogli osigurati besplatni udžbenici za 314 tisuća osnovnoškolaca, što je oko 95 posto osnovnoškolaca u ovoj školskoj godini, ili je u iduću školsku godinu, s besplatnim udžbenicima, moglo krenuti 150 tisuća srednjoškolaca, što je oko 83 posto trenutnog broja učenika u tim školama.

Ističu kako su u Hrvatskoj jedini koji imaju povlastice, ministar Jovanović i ostali članovi Vlade, koji, kako navode, "za svoje neznanje i nerad primaju prevelike plaće".

Komentirajte prvi

New Report

Close