HSP AS traži da se na jesen raspišu prijevremeni izbori

Autor: Poslovni.hr/Hina , 09. ožujak 2013. u 17:17
Veljko ostojić (Foto: Boris Scitar/VLM/PIXSELL9

Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević (HSP AS) ocijenila je danas u povodu ostavke ministra turizma Veljka Ostojića da je aktualna vlada “vlada podobnih, a ne sposobnih”, te da bi na jesen trebali biti raspisani prijevremeni parlamentarni izbori.

Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević (HSP AS) ocijenila je danas u povodu ostavke ministra turizma Veljka Ostojića da je aktualna vlada "vlada podobnih, a ne sposobnih", te da bi na jesen trebali biti raspisani prijevremeni parlamentarni izbori.

HSP AS smatra da vlada Zorana Milanovića treba provesti izbore za Europski parlament, redovne lokalne izbore i zaključiti ulazak Hrvatske u Europsku uniju (EU), a da na jesen trebaju biti raspisani prijevremeni parlamentarni izbori. Kako navode, HSP AS već "duže upozorava da je vlada Zorana Milanovića vlada podobnih, a ne sposobnih".

"Već nakon šest mjeseci rada aktualne vlade bilo je jasno da nema vizije na koji način dići posrnulo gospodarstvo. Sada je još jasnije da se radi o raštimanom orkestru koji nema ni dirigenta niti nota po kojima bi svirao", stoji u reakciji te stranke na ostavku ministra turizma Veljka Ostojića.

HSP AS smatra da se nakon ostavke ministra turizma Veljka Ostojića i (mogućeg) izlaska IDS-a iz koalicije "smanjuje koalicijski potencijal SDP-a kao vodeće političke snage u vladajućoj garnituri". Stranke koje bi nakon eventualnog izlaska IDS-a ostale u Kukuriku koaliciji (HNS i HSU) nazvali su političkim "lavom od papira".

HSP AS smatra da su na "svim važnijim mjestima postavljeni nestručni i nesposobni kadrovi". "Svjedoci smo njihove bahatosti i arogancije koja je produkt nesnalaženja, a sve skupa će rezultirati izlaskom građana na ulice što će svakako u konačnici izazvati prijevremene izbore", stoji u reakciji HSP AS u povodu ostavke ministra turizma Veljka Ostojića.

Komentirajte prvi

New Report

Close