Hrvoje Prpić uspio prikupiti dva milijuna kuna za svoj projekt

Autor: Poslovni.hr , 06. kolovoz 2015. u 10:03
Foto: Anto Magzan/PIXSELL

Riječ je o projektu Trillenium, koji će svim korisnicima omogućiti novu interaktivnu mogućnost trodimenzionalne virtualne kupovine.

Projekt Trillenium hrvatskog poduzetnika Hrvoja Prpića uspio je u sklopu crowdfunding kampanje na Seedersu skupiti više od 2 milijuna kuna za svoju platformu za kupovanje u 3D okruženju. Trillenium je projekt koji spaja potrebu za kupovinom i moderne tehnologije. Cilj je ponuditi kupcima mogućnost pregledavanje proizvoda u virtualnim trgovinama tehnologijom virtualne stvarnosti, 3D vizualizacijom ali i preko mobilnih platformi. 

"Uspjeli smo! Skupili smo 100% i ušli u overfunding. Ovo je najveći uspjeh crowdfundinga u Hrvatskoj, a ja se nadam da nećemo dugo držati tu poziciju i da će nas drugi prestići što prije. Ovo je najbolji način financiranja startupa i nadam se da će se nakon naše kampanje pojaviti još stotine sličnih, jednako tako uspješnih, a nadam se i uspješnijih", objavio je Prpić na Facebooku.

"Obećavam da ću napraviti sve od sebe da taj novac oplodim i donesem ovim  hrvatskim investitorima, kojih je 199, barem dvostruko više nego što su uložili. Sve manje od toga ću smatrati porazom", napisao je Prpić.

Trillenium projekt Prpić razvija već nekoliko godina, a prvi ozbiljniji korak napravljen je ove godine potpisivanjem ugovora s najvećom svjetskom online modnom trgovinom, britanskim ASOS-om.

 

Komentari (5)
Pogledajte sve

B e d a s t o c a od poslovne ideje….no svake sekunde se rodi jedan i d i o t. Dugokosi s a r l a t a n vise nikada nista nece zaraditi nigdje

Hrvatska sa ovakvom poreznom politikom/zakonima i je neperspektivna zemlja. Ne toliko sto mozda zakoni nisu dovoljno dobro pisani, nego sto je jos gore jer nema pravnog sustava (drugim rijecima, nismo svi isti pred zakonom).

Na zalost za nas nije bilo mjesta u Hr od onog trena kad je Linic napisao zakon koji stiti kriminalce i unistava vjerovnike (tzv. predstecajna nagodba). Oteto nam je 30% od glavnice, otpisane zatezne kamate protiv nase volje, a sto je preostalo za platiti su duznici/kriminalci odlucili placati X godina u ratama (sa nekom minimalnom kamatom). Da li moram reci da niti to ne pomaze i da se NE MOZEMO naplatiti cak niti prema tome? Da li moram reci da NE POSTOJI pravni nacin da se natjera firmu u predstecajnoj da plati (ovrha je mrtvo slovo na papiru jer nema sankcija za neplacanje i blokirani racun). I za kraj,da li moram napomenuti da duznik UREDNO i profitabilno cijelo vrijeme posluje preko druge firme? A pravni sustav se jako potrudio da tako ostane i dan danas.

Eto zato smo i mi vani, ali poslom i klijentima (izvoz nam je trenutno 100% ), a prijavljeni smo ovdje jer ne vidim svrhu fiktivnog prebacivanja ljudi negdje drugdje ako nece i fizicki biti tamo.

Tko hoda po vani i nalazi posla ima i otprilike ‘svjetske’ uvjete, samo takav zivot ne bih pozelio nitkom tko ima obitelj (govorim iz vlastitog iskustva).

G. Prpicu zelim sve dobro sa projektom i isto tako zelim i njemu i nama da se pravne okolnosti kod nas sto prije promijene kako bismo mogli napokon odahnuti i nastaviti raditi na izvozu u skladu sa potencijalima koje imamo.

@viewer svo poslovanje i je prebacio u englesku kao i valjda 90% IT tvrtki u Hrvatskoj. Ne znam da li znaš da i velike kompanije isplaćuju menadžerske plaće u inozemstvu jer su tamo prijavili ljude da rade.
Hrvatski porezni sustav samo tjera kapital van a drugi ga dočekuju raširenih ruku.

Ja sam mislio da je ovaj lik pobjegao u Englesku, jer je Hrvatska neperspektivna zemlja.

New Report

Close