Hrvoje Balent vodi reorganizaciju Nemetove

Autor: Danijela Jozić / VLM , 14. listopad 2012. u 22:00
U Agrokoru šute o tome koliko planiraju investirati u Polikliniku Nemetova; Hrvoje Balent ulaganja drži pod nadzorom

Ravnatelj poliklinike je Davorin Spevec, koji je do lipnja u koncernu bio izvršni direktor projekata.

U Poliklinici Nemetova u jeku je reorganizacija, a posebno angažirani konzultanti proučavaju situaciju kako bi se napravila strategija njezina budućeg poslovanja. Polikliniku Nemetova u lipnju je preuzeo koncern Agrokor Ivice Todorića, i to od Basler osiguranja. Agrokor je preuzeo sto posto vlasništva, a cijena transakcije je i dalje nepoznata. U koncernu nam nisu htjeli otkriti detalje o tome koliko planiraju investirati u polikliniku. "Ulaganja su poslovna tajna. Uzeli smo konzultante i plan je da od Poliklinike Nemetova napravimo vrhunsku zdravstvenu ustanovu", rekli su nam u Agrokoru.

Zvučni transferi u pripremi

Neslužbeno doznajemo da se u vezi s prelaskom u Nemetovu već vode razgovori o transferima nekih poznatih liječnika iz drugih klinika. Sve se to odvija pod budnim okom Hrvoja Balenta u čijoj je nadležnosti (prema njegovoj potpredsjedničkoj funkciji u koncernu Agrokor) i poslovanje i razvoj Poliklinike Nemetova. Nakon što je Agrokor s Baslerom potpisao kupoprodajni ugovor, na mjesto ravnatelja Poliklinike Nemetova u lipnju je imenovan Davorin Spevec, koji je dotad u koncernu bio na poziciji izvršnog direktora projekata. Iako se spekuliralo da će se kupnjom Nemetove Ivica Todorić širiti u zdravstvenom biznisu, iz Agrokora su takve planove proljetos demantirali. Pojasnili su da s Poliklinikom Nemetova imaju višegodišnju suradnju te da je glavni razlog njezina preuzimanja smanjivanje troškova osiguranja te mogućnost da za svojih 30.000 djelatnika u Hrvatskoj ponude bolje zdravstvene usluge.

Financijski problemi

U jeku preuzimanja u poliklinici je bilo zaposleno osamdesetak djelatnika. Prema neslužbenim informacijama, ta je zdravstvena ustanova u prvom tromjesečju lani imala prihod od oko sedam milijuna kuna, a već dulje vrijeme ima financijskih problema (nije registrirana kao zasebna tvrtka pa se u Fini ne mogu vidjeti podaci o poslovanju).

Deseti član

Zet ušao u Upravu koncerna Agrokor

Osim što je u njegovoj nadležnosti poslovanje Poliklinike Nemetova, vijest je i da je Hrvoje Balent od srpnja ove godine član Uprave koncerna Agrokor. Tako od ljetos Uprava najveće domaće kompanije ima deset članova zajedno s predsjednikom Ivicom Todorićem. Balent, koji je tim imenovanjem ujedno postao i izvršni potpredsjednik koncerna, u svojoj nadležnosti ima prodaju i usluge. Hrvoje Balent je inače zet Ivice Todorića i suprug Ive Balent, koja je u koncernu direktorica marketinga.

Komentirajte prvi

New Report

Close