Hrvatu spor protiv Independenta koji ga je prikazao kao nacističkog zločinca

Autor: Poslovni.hr/Hina , 22. ožujak 2013. u 19:56
Guliver/Thinkstock

Hrvatski glumac prihvatio je novčanu odštetu od britanskog lista jer je taj list tekst o smrti nacističkog ratnog zločinca popratio njegovom fotografijom.

 Hrvatski glumac Ljubomir Jurković prihvatio je novčanu odštetu od britanskog lista Independent kao odštetu jer je taj list tekst o smrti nacističkog ratnog zločinca Samuela Kunza popratio njegovom fotografijom, prenose u petak britanski mediji.

The Independent je u studenom 2010. objavio članak o Kunzu, čuvaru u koncentracijskom logoru Belzec, u Poljskoj, odgovornom za smrt 430.000 Židova, ali je umjesto njegove fotografije uz tekst pogreškom stajala slika 52-godišnjeg Ljubomira Jurkovića, preuzeta iz filma "Živi i mrtvi" u kojem je glumio ustašu. nJurković je dobio spor na londonskom Visokom sudu jer mu je ta greška, kako tvrdi njegova odvjetnica Christina Michalos, nanijela veliku emotivnu i duševnu bol te poniženja.

"Želim jasno reći da moj klijent nikada nije počinio ratni zločin, bilo za vrijeme Drugog svjetskog rata ili rata u BiH, te da nije povezan s aktivnostima takve vrste te da ne pripada niti jednom obliku nacističke ideologije", rekla je odvjetnica. Matthew Nicklin, odvjetnik izdavača britanskog lista, koji će platiti odštetu, izrazio je "veliko žaljenje" zbog te pogreške.

Komentirajte prvi

New Report

Close