Hrvatskim tvrtkama 230 mil. kuna narudžbi MORH-a

Autor: Darko Bičak , 30. siječanj 2017. u 22:00
Ministar obrane Damir Krstičević/Ž. Lukunić/PIXSELL

Oružje, odjeća, obuća i sva ostala oprema dolazi iz renomiranih domaćih tvrtki koje imaju globalne reference.

Ministarstvo obrane (MORH) potpisalo je jučer ugovore o nabavci opreme vrijedne ukupno 230 milijuna kuna s 34 hrvatske tvrtke.

Radi se o narudžbama odjeće, obuće, naoružanja te prehrane i osiguranja vojnika. Kako ističu iz samog MORH-a, naručeno je 400 različitih vrsta roba i usluga, od čega preko 10.500 pari obuće, oko 6000 kompleta borbenih odora, preko 1500 kom donjeg rublja, preko 35.000 pari čarapa, oko 500 kaciga i dr. U ove projekte uključeno je više od 30 proizvođača, a na tim poslovima radit će preko 5000 radnika.

Ugovor o nabavi borbenih odora potpisan je sa Zajednicom proizvođača čiji je nositelj tvrtka KROKO Proizvodnja i razvoj,  a čine ju Čateks, Odjeća, Šešir, URIHO, Varteks pro te Hemco. Ugovor o nabavi obuće za potrebe pripadnika Oružanih snaga potpisan je sa Zajednicom proizvođača obuće čiji je nositelj tvrtka INKOP Obuća iz Poznanovca, a obuhvaća i tvrtke Borovo i Jelen Professional. Kacige će Hrvatskoj vojsci, kao i vojskama velikog broja zemalja svijeta, isporučiti Šestan Busch iz Preloga, a puške i pištolje globalno poznati HS produkt iz Karlovca dok će Đuro Đaković remontirati tenkove.

TD Pleter-usluge iz Zagreba će pružati usluge prehrane i čišćenja dok će Croatia osiguranje osiguravati vojnike od nesretnog slučaja. Hrvatski vojnici će nositi Jadranove čarape, Galebovo donje rublje, Makove vojničke veste, Krojostilova mornarska odijela te Čarlianine rukavice. Za javni prijevoz vojnika će se pobrinuti tvrtke Promet te ZET. 

Komentirajte prvi

New Report

Close