Hrvatski Telekom donira 540 tisuća kuna za devet društveno vrijednih projekata diljem Hrvatske

Autor: Objava za medije , 02. rujan 2013. u 14:56
Thinkstock

Hrvatski Telekom donira 540.000 kuna za ostvarenje devet društveno vrijednih projekata, izabranih putem natječaja „Zajedno smo jači“.

Hrvatski Telekom donira 540.000 kuna za ostvarenje devet društveno vrijednih projekata, izabranih putem natječaja „Zajedno smo jači“.

"Ovim vrijednim donacijskim programom HT već osmu godinu zaredom dodatno potvrđuje svoje čvrsto opredjeljenje za društveno odgovorno poslovanje i ponašanje. Hrvatski Telekom je kompanija koja potiče održivi razvoj, nastoji uspostaviti standarde vrhunske komunikacije, potiče integraciju u društvo informacija i znanja te preuzima vodeću ulogu u prepoznavanju važnosti zaštite okoliša. Upravo te vrijednosti HT unosi i u svoj donacijski natječaj 'Zajedno smo jači' te su u skladu s njima definirane kategorije s kojima moraju biti usklađeni prijavljeni projekti: Vrhunske  mogućnosti komunikacije u privatnom životu i radu, Integracija u digitalno društvo i društvo znanja i Stvaranje društva sa sniženim emisijama stakleničkih plinova", priopćeno je iz HT-a.

Dodatna vrijednost ovog natječaja je, kažu, dugogodišnji zajednički angažman HT-a i njegovih zaposlenika na ostvarenju programa koji pridonosi unapređenju kvalitete života u Hrvatskoj, a ove je godine u predlaganje projekata i njihov odabir, uz povjerenstvo i zaposlenike, uključena i online zajednica. Na taj je način natječaj u potpunosti potvrdio snagu i smisao svojeg naziva  – „Zajedno smo jači“.

U proteklih je osam godina, u sklopu natječaja „Zajedno smo jači“, Hrvatski Telekom ukupno donirao više od sedam milijuna kuna za 220 vrijednih projekata na području čitave Hrvatske.

IZABRANI PROJEKTI:

VRHUNSKE MOGUĆNOSTI KOMUNIKACIJE I POVEZIVANJA U PRIVATNOM ŽIVOTU I RADU

Robotičko informatički klub Popovača, Popovača 

Projekt poticanja inovativnosti kod osnovnoškolske djece, praktična izrada robotskih projekata te praćenje naprednih tehnologija u području komunikacija, informatike i robotike.

Osvojeni iznos donacije: 80.000,00 kuna

Udruga roditelja djece oboljele od malignih bolesti, Zagreb

Projekt izrade interaktivne web stranice koja će pružati adekvatne i stručne informacije korisnicima o statusu, pravima i potrebama djece i mladih s malignim bolestima.

Osvojeni iznos donacije: 60.000,00 kuna

Udruga slijepih Karlovačke županije, Karlovac

Projekt nabave i korištenja pomagala iz područja komunikacije, orijentacije i informiranja te organizacija serije edukativnih radionica o načinu njihovog korištenja.

Osvojeni iznos donacije: 40.000,00 kuna

INTEGRACIJA U DIGITALNO DRUŠTVO I DRUŠTVO ZNANJA

Udruga roditelja djece s posebnim potrebama Naša dica, Kaštel Novi

Projekt nabave pametnih ploča i softvera koji će djeci s teškoćama u razvoju i s komunikacijskim teškoćama omogućiti usvajanje novih znanja i vještina.

Osvojeni iznos donacije: 80.000 kuna.

Hrabri telefon, Zagreb

Projekt „Hrabri čuvari – NE za nasilje“ edukacije nastavnika supervizora o problemu cyberbullyinga te pružanje savjetodavne pomoći Hrabri chat.

Osvojeni iznos donacije: 60.000 kuna

Sveta Ana, udruga za pomoć djeci s teškoćama u razvoju i invalidnim osobama, Lobor

Projekt "Pričalica" – nabava digitalnog logopedskog seta i računalne opreme kojom će se pružati stručna pomoć djeci s poremećajima komunikacije, jezika, govora i glasa te čitanja, pisanja i učenja, a roditelji će primati savjetodavnu pomoć kako poticati djetetov razvoj.

Osvojeni iznos donacije: 40.000 kuna

STVARANJE DRUŠTVA SA SNIŽENIM EMISIJAMA STAKLENIČKIH PLINOVA

Hrvatska gorska služba spašavanja stanica Delnice, Delnice

Projekt obnove stare kuće koja će biti centrala Službe koja u svojih 42 godine postojanja nije imala prostor za smještaj opreme, vozila, školovanje, uvježbavanje i sastanke što je umanjivalo efikasnost, brzinu odaziva i spremnost.

Osvojeni iznos donacije: 80.000 kuna

Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje sveučilišta u Splitu, Split

Projekt nabave opreme za postavljanje kombiniranog samostojnog i umreženog fotonaponskog sustava kojim se planira provesti istraživanja o mogućnostima proizvodnje električne energije korištenjem fotonaponskih sustava na mjestima gdje ne postoji elektrodistributivna mreža te integriranje ovakvih sustava na elektrodistributivnu mrežu.

Osvojeni iznos donacije: 60.000 kuna

Udruga Tvornica ideja, Split

Ekološki projekt E-tim ima cilj na razini cijele Republike Hrvatske pronaći divlja/neslužbena odlagališta otpada i zbrinuti otpad na u urbanim i ruralnim sredinama te objaviti i prezentirati podatke na web stranici.

Osvojeni iznos donacije: 40.000 kuna

Tijek projekta

Nakon što se 18 finalista donacijskog natječaja "Zajedno smo jači" svojim projektima predstavilo široj javnosti na web stranici natječaja, online javnost izabrala je dobitnike donacija. Ukupan budžet natječaja od 540.000 kuna, odnosno 180.000 kuna po svakoj kategoriji, raspoređen je na devet izabranih projekata.

Projekt se u potpunosti odvijao online: prijava projekata tijekom lipnja; prva selekcija projekata koju je realiziralo Stručno povjerenstvo, sastavljeno od predstavnika UNICEF-a, UNDP-a, Transparency Internationala, Centra za zapošljavanje invalida grada Vukovara i Hrvatskog Telekoma; druga selekcija koju su proveli zaposlenici cijele HT Grupe tijekom srpnja; treći selekcijski krug tijekom kolovoza u kojem je za projekte imala mogućnost glasati cijela online javnost.

Proces dodjele donacija uspješno je potaknuo i uključio širu društvenu zajednicu te motivirao i nositelje projekta da aktivno sudjeluju u vlastitoj promociji.

Online provedba projekta potvrđuje i na taj način usmjerenost HT Grupe razvoju digitalnog društva i transformaciji u e-kompaniju. Facebook stranicu projekta tijekom natječaja podržalo je više od 22.000 ljudi. Rezultati glasanja objavljeni su na web stranici: www.zajednosmojaci.hr, Facebook stranici: https://www.facebook.com/zajednosmojaci.hr, kao i na korporativnim stranicama Hrvatskog Telekoma http://t.ht.hr/odgovornost/. 

 

Komentirajte prvi

New Report

Close